Veckobrev 39 - 2017

Passa på och njut av brittsommarvädret ... snart blir det ruggväder igen!

Som ni säkert märkt har vi haft en veckas bra väder nu vilket har gjort att banan torkat upp väldigt bra och de flesta ytorna har kunnat klippas igen. Vi tillåter även golfbilar igen. Så för närvarande föreligger inga restriktioner gällande spel - förutom att vi har lägesförbättring på finklippta delar och fri dropp för pluggad boll på hela spelfältet. Men skulle större mängder regn påverka banan på nytt så återkommer vi med snabb info och direktiv kring detta.  

Rangen & Övningsfältet har öppet som vanligt


RESTAURANG & CAFÉ
- Öppnar kl 11,00 fredag 29/9 och 8,00 lördag/söndag 30/9-1/10 OBS! Söndag 8/10 är sista dagen Restaurangen är öppen för säsongen, därefter gäller kaffe & tilltugg från varuautomaterna i kansliet.

HOLE IN ONE nr 8 - 2017

Grattis säger vi till Pierre Johansson som igår kväll 27/9 lyckades göra HIO på hål 13 med en snyggt slagen järn 6:a enligt säkra källor! 

VSOP 27 SEPTEMBER

1.) Denny Åberg 72
2.) Fredrik Jonsson 73

Finalen spelas nu på söndag 1/10 med start 9,00 - 26 deltagare gör upp om årets VSOP-titel och får bl.a. ta hem vandringspriset under ett år!

MATCHPLAY CUP 2017 SLUTSPEL

Finalen mellan Anders Alexandersson och Mikael Ferdinandsson spelas i morgon fredag 29/9. Fredrik Jonsson vann med 1/0 över Per Johansson i match om 3:e pris!

FLAGGTÄVLINGEN 8 oktober! (116 anmälda, max 140 - 24 platser kvar!)

Missa inte den traditionella flaggtävlingen söndagen den 8 oktober. Anmälan görs på Min Golf eller till kansliet på 035-38189.

OKTOBER - Mellantider tas bort

Vi började förra året att plocka bort mellantiderna i april och oktober. Detta var ett lyckat drag, så därför fortsätter vi med det. Från och med måndag 2/10 är samtliga obokade tider tillgängliga fram tills vi stänger bokningen för bollränna. Tidsbokning gäller tillsvidare ... 

SÄKER GOLF - "Om du tänker: undra om jag kan slå? ... Spela inte!"

I augusti i år hade vi en incident där en medlem oaktsamt från 100 m avstånd spelade in mot en green där banpersonal höll på att klippa. Spelaren hade inte fått klartecken att slå från banpersonalen. Incidenten rapporterades till Hallands Golfförbunds Juridiska nämnd. Nämnden fattade nyligen beslutet att stänga av spelare helt i 6 månader från allt spel och tävlande på SGF:anslutna golfbanor.

Digniteten i agerandet styr bedömningen av straffet som enligt SGF:s regler och rekommendationer kan variera från tillrättavisning, böter eller avstängning 1-24 månader.

Vi vill gärna ta tillfället i akt att förtydliga vad som gäller avseende vett & etikett gentemot banpersonal:

När du möter banpersonal

  • Banpersonal har alltid företräde – på golfbanan, drivingrangen och eventuella träningsområden.
  • Invänta fritt spelfält eller klartecken från banpersonalen som tydligt sträcker upp en arm. Svara med likadant tecken innan du slår. 
  • Om du vill uppmärksamma banpersonal på att du vill slå, signalera med tydligt uppsträckt arm. Invänta likadant tecken till svar innan du slår. 
  • Provsvinga inte mot banpersonal medan du väntar. 

SGF har nyligen sammanställt en mycket bra sida på golf.se http://www.golf.se/sakergolf där du även kan läsa om hur man säkert gör ett bra genomsläpp och reglerna kring detta för att snabba upp spel och göra det säkert.

Du hittar även där information om du som spelare råkar ut för en incident gällande farligt spel, eller annat ... och vill rapportera in det!

Hjälps vi alla åt blir spelet SÄKERT, SNABBT och TRIVSAMT!

Ban- och Byggnadskommittén inbjuder till ideellt arbete!

Ban- och Byggnadskommittén inbjuder alla medlemmar till att några timmar då och då tillsammans med Ban & Byggs medlemmar utföra lite ideellt arbete på banan.

Det kan t ex vara att ta ner träd, röja sly, rensa kring våra vackra stenmurar, arbete kring klubbens byggnader, laga nedslagsmärke på greenerna och andra arbetsuppgifter och detta sker i samarbete med greenkeeper Stefan Carlsson.

Detta innebär inte att man förbinder sig för något utöver den tid och dag som man önskar dra sitt strå till stacken. Man anmäler sig till kansliet och får där tilldelat sig en arbetsuppgift eller om man önskar utföra någon annan.

Anmäl ditt intresse till klubbchef Magnus Månsson, och vi som kommer att arbete med er är bl a Göran Andersson, Leif Tillberg samt Per Meijer.

Per Meijer - Ordförande i Ban & Bygg

Nästa Klubb 55 tisdag 3/10 och avslutning 5/10 - scramble 12/10

OBS! Ersättningsomgången för den 21/9 blir tisdag 3/10 - samma tid som vanligt samling 8,00 och spel 8,30 - Det kommer även att anordnas en 3- el 4-mannascramble torsdag den 12/10 (se anslagstavla utanför kansliet)

Klubb 55 är ett gäng glada medlemmar som samlas för 18 hål golf till största del på torsdagar (avvikelser kan förekomma - se spelprogram >>). Lottning sker kl. 08.00 (kom i god tid) och gemensam start kl. 08.30. Alla i klubben som är dam eller herre och 55 år eller äldre är välkommen att delta. Vi kommer att spela i två klasser under våren och hösten: A‐klassen Hcp 0 – 18,5 B‐klassen Hcp 18,6 – 54. Du spelar i den klass du inleder årets tävling.

Och ansvariga för klubb 55 är Lotta & Mats

UFFES GOLFSHOP Höst-REA med kanonfina priser på massor av grejer!

Passa på att fynda nåt nytt! Uffe lämnar kanonrabatter på stora delar av sitt sortiment:

  • KLÄDER 50%
  • VIND OCH REGNPLAGG 30%
  • Plus en massa annat ... skor, klubbor m.m. till kanonpriser!

Shopen har öppet 10-18 torsdag, 10-16 fredag och 9-15 i helgen!

Öppettider m.m.

Kansliet har öppet 8-16 måndag-torsdag, 8-15 fredag, 8-14 lördag och 9-14 söndag (avvikelser kan förekomma beroende på beläggning och väder)

I helgen jobbar Fredrik fredag - söndag!

Ha en bra helg! // Magnus

Är det något akut går det oftast att nå mig på mobilen via samtal/sms på 070-3536447. Det går även bra att maila på info@holmsgk.se eller magnus@holmsgk.se så svarar jag så snart jag kan och har läst mailet!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
FACEBOOK 930 gillare nu! +4 från förra veckan. Vi siktar vidare mot 1000 gillare 2017!