Autogiro

Autogiro innebär att du slipper betala dina räkningar manuellt. Betalningarna dras automatiskt från ditt konto varje månad. Vi aviserar dig i god tid innan om vilket belopp som ska betalas. Avgiften för autogiro är 100 kronor.

Är det säkert att fylla i mina personuppgifter på Internet?
Även om upplevelsen kanske är att du befinner dig på vår hemsida så hamnar du, när du klickar på Autogiroanmälan, på en webbplats hos Bankgirocentralen. Fönstret som öppnas är en insynsskyddad webbplats (med SSL-kryptering) och är därför helt säker för dig att använda. Tjänsten tillhandahålls alltså av Bankgirocentralen ligger i linje med Bankgirocentralens strikta säkerhetspolicy. Du kan med andra ord fylla i dina uppgifter i lugn och ro utan att riskera att någon får tag i ex ditt kontonummer och personnummer. När du är klar med ditt medgivande hanteras dina uppgifter av Bankgirocentralen, som sedan vidareförmedlar dina uppgifter till Ert namn som betalningsmottagare. All information hanteras i enlighet med banksekretessen och Personuppgiftslagen.

Hur vet jag vilket belopp som kommer att dras och när?
Vi kommer att avisera om vilken belopp som kommer dras samt vilken dag som pengarna dras från kontot. Aviseringen kommer att se ut som en vanlig betalningsavi, men med skillnaden att det på avin står texten "Makulerat pga. Autogiro". Ingen extra avgift tas ut för att betala med Autogiro.

När kan jag sluta betala in manuellt?
Sluta betala dina räkningar manuellt när du får avier från oss med texten "Makulerat pga. Autogiro".

Vilket konto kan jag använda för Autogirodragningar?
De flesta konton fungerar för Autogiro. När du fyller medgivandeformuläret kan du klicka på mer information kring just din banks olika regler för konton, om du kan ha delat konto med annan person, hur du fyller i kontonummer samt vilka typer av konton som godkänns. Applikationen och informationen kommer från Bankgirocentralen men är modifierad för att passa Ert namn som betalningsmottagare.

Hur gör jag för att byta kontonummer?
För att byta kontonummer hör du av dig till din bank så hjälper de dig att byta konto på ett smidigt sätt. Du behöver inte ta kontakt med oss för att byta konto, Autogirodragningarna kommer att fungera som tidigare, men från ditt nya konto.

Vad händer om jag inte har tillräckligt med pengar på förfallodagen?
Om du inte har tillräckligt med pengar på konton kommer en påminnelse att skickas ut. Denna får du betala in manuellt.

Hur avslutar jag mitt medgivande?
Ditt Autogiromedgivande avslutar du enkelt genom att antingen säga upp det hos Namn på ert företag, via telefon, hos ditt lokala bankkontor eller via din Internetbank.