Nyhetsbrev v.31 - 2020

Ny månad nya tag - 2 tävlingar på 3 dagar!

Dags att lämna juli bakom oss - en månad som vi vädermässigt kanske vill glömma, men golfmässigt faktiskt varit en bra månad för klubben!

Kommande helg kör vi 2 uppskjutna tävlingar. I morgon fredag 31/7 kör vi AW-golf Tvåmannascramble med grille efteråt, finns 1 lagplats kvar - tävlingen är lottad och klar, men först till kvarn får platsen, messa mig på 070-3536447 (uppge golf-ID x 2 plus lagnamn). På söndag kör vi Holmaveckans sista tävling SMYCKAS fyrmannascramble med 220 startande mellan 6,20-15,20!

Vill trots att ni hört det x antal gånger nu uppmana till att inte slappna av utan hålla avstånd och följa restriktionerna som finns. I semestertider och vid tävlingar har vi extremt mycket folk på plats ... så var rädda om er själva och alla andra ni möter - det finns fortfarande smitta i samhället! ... Ni hittar ALLT om klubbens regler och rutiner för Corona här: VÅRA RESTRIKTIONER >>

HA EN HÄRLIG AUGUSTIHELG, VI SES PÅ KLUBBEN!

Hur skulle DU själv vilja bli bemött som ensamspelare på Holms GK?

Golf hos oss på Holms Golfklubb är en sport/friskvårdsaktivitet som passar alla åldrar, kön, samt alla typer av spelare! INGEN är mer värd än andra hos oss. Därför är det ytterst tråkigt att det relativt ofta sker strategiska ombokningar, flyttningar av tider när 1 eller 2 personer bokat in sig i en redan bokad boll. Innebörden blir ofta att någon spelare helt plötsligt står ensam på en starttid och får ingen att spela med. Tycker ni som gör dessa flyttar och ändringar att det är kul? rättvist? ambassadörsmässigt för golfen, för Holms GK?

En starttid = 4 platser. Dessa platser eller denna starttid är EJ blockad bara för 3 kompisar som ska spela eller 2 kompisar som ska spela. Om någon bokar in sig där så måste den eller de personerna få ert sällskap. Vi vill inte att ensamspelare som bokar in sig ska riskera att ej få spela ihop med någon annan. Golf ska vara socialt, man måste få chansen att kunna spela en hcp-rond med markör osv.

Så en vädjan till er som inte tror er klara att gå ihop med någon ni inte känner - sluta med det!

TACK på förhand att vi tillsammans fortsätter göra Holms GK till den mysiga och gemytliga klubb med bra gemenskap som den är och ska vara! 

VINNARE VSOP:

LÖRDAG 25 juli:
1.) Jesper Carlsson (72) 2.) Fredrik Carlsson (73)

ONSDAG 29 juli:
1.) Stefan Klarquist (67) 2.) Håkan Hansson (72)

All info om VSOP hittar du här: http://www.holmsgk.se/se/tavlingar/vsop 

DAGENS LUNCH I HELGEN 99 kr

Torsdag/Fredag: Krämig lasagne med en sallad på mozzarella, tomater och ruccola
Lördag/Söndag:
 Grillad hamburgare med krispiga pommes och hemmagjord aioli

Och som vanligt följer vi uppsatta restriktioner. OBS: Vi sitter vid varannat bord och MAX 4 pers uppe vid kassaytan!
Ni hittar mer info om restaurangen och utbudet här: http://www.holmsgk.se/se/restaurang-cafe/lunchmeny 

Trivselgolfen HÖST drar igång nästa vecka! (lite NYHETER i höst - redan 43 anmälda)

Vi körde 10 omgångar i våras med löpande start och kommer köra samma antal i höst aug-okt OBS! Max 80 spelare per omgång.

VIKTIGA RESTRIKTIONER PGA CORONA:

- Spelare som vid tävlingstillfället, oavsett ålder, tillhör en av Folkhälsomyndigheten beskriven riskgrupp rekommenderas att inte delta i tävlingen.
- Spelare som inför eller under tävling känner av eller uppvisar symtom på sjukdom är skyldig att omgående avbryta tävlingen och lämna banan.
- Spelare som tillhör en av Folkhälsomyndigheten beskriven riskgrupp, eller som känner av eller uppvisar symtom på sjukdom, har rätt att avanmäla sig/lämna återbud och få tillbaka erlagd anmälningsavgift. Ingen bestraffning eller annan påföljd (inklusive extra avgift/straffavgift) får tilldelas en sådan spelare. Läkarintyg behöver inte visas upp.

2 klasser A och B (NYTT i höst - jämnt fördelat i klasserna varje omgång)
A-klass 50%
B-klass 50%
- Lottning sker i 4-bollar
- Anmälan på Min Golf senast dagen före spel kl 12.00
- Startlista kommer mellan 16.00-18.00 dagen före spel.
Kostnad: 40 kr (varav 20 kr kommer gå till inköp av
  vinstbord för varje omgång. Går att betala via Min Golf
  fram till 23,59 dagen innan spel eller via
  SWISH 123 225 22 11, alternativt i kansliet innan start).
- Scorekort hämtas innan man går ut i kansliet
- Var och en skriver sin egen score + 1 eller alla i bollen
- Ni stämmer av scoren efter ronden så den stämmer
OBS! Scorekort lämnas in för scoreinmatning i kansliet.
  OBS! Ni behöver ej signera varandras kort (SMITTORISKEN)

INGEN TVÅKLUBB KOMMER ATT SPELAS UNDER VÅREN ELLER HÖSTEN

Resultatlista läggs ut på Min Golf och här på hemsidan efter varje spelad omgång. Ackumulerad lista kommer också att finnas på Min Golf och här på hemsidan (Order of Merit) där lägsta totalnettot (NYTT) av de 7 bästa av de 10 omgångarna kommer att räknas för att kora höstens Trivselmästare i EN gemensam klass. NYTT för hösten blir att det är 10 priser i totalen + att 1:an, 2:an och 3:an i varje klass får pris vid varje omgång.

Alltså 2 klasser jämnt fördelat var omgång med 3 priser per klass varje vecka, samt EN gemensam Order of merit för hela hösten med 10 fina priser att kämpa om! 

Frågor? Kontakta Magnus Månsson på 035-38400 eller magnus@holmsgk.se

TÄVLINGAR under sensommar/hösten 2020!

NEDAN KAN NI TA DEL AV DE TÄVLINGAR SOM ÄR KVAR I ÅR

Som synes ett gediget utbud av roliga aktiviteter kvar här på Holms GK. Lägg till detta VSOP, Trivselgolfen och 2 st DM (D50 och H22) så har vi alla mycket gemenskap att se fram emot ... golf är kul! Tävlingar är kul! VÄLKOMNA att anmäla er!

FREDAG 7 AUGUSTI - AW-GOLF MED 2-mannascramble 9 HÅL & GRILLAT EFTERÅT!

Där kan vi umgås och ha kul & mysigt ihop, samt känna glädje och gemenskap genom golfen och lite avslappnad atmosfär! OBS! I år med extra restriktioner pga. Corona. Vi samlas inte innan och efteråt äter vi med stora avstånd mellan borden!

ALLA är välkomna - vill du spela med någon specifik i ditt tvåmannalag anmäler du laget, vill du komma ensam och inte har någon att spela med anmäler du dig som singel så parar vi ihop dig med någon annan ensamanmäld!

Medlem betalar 100 kr för tävlingen inkl. grillat efteråt - dryck tillkommer. Gäst utifrån lägger till 100 kr i greenfee = 200 kr.

BEGRÄNSAT antal platser på tävlingen då vi kör shotgun på 9 hål. Max 72 i tävlingen. (3-bollar = 3x2 pers)
ANMÄLAN: https://mingolf.golf.se/Competition/2294553

Priser till 1:a, 2:a och 3:e plats SPONSRADE av Stjernarps Porslinsmålning & Konsult AB

START 17,00 gemensam start (INGEN SAMLING INNAN - Alla går direkt ut till hålen - 1 person i laget hämtar scorekort - betalning ska vara gjord i förväg via swish 123 225 22 11 eller via Min Golf) - MAT ca kl 19,15-19,30 (vi räknar med att alla som anmäler sig till tävlingen stannar och äter!) OBS! Svara på frågan om mat för dig själv eller flera vid anmälan!

Döp gärna laget till nåt kul!

KLUBBMÄSTERSKAP - KM FÖR ALLA 15-16 AUGUSTI

KM spelas för alla 18+18 hål lördag och söndag 15-16 augusti. Löpande start från 7,30. Startavgift 100 kr!

H60/H70 startar först på lördagen, därefter damerna, sedan övriga herrar i mixad klassordning enligt 1/3-principen ... Söndagen startar H60/H70 först och därefter damerna i placeringsordning efter lördagen (sist först osv.) och sedan herrar - även de i placeringsordning (sist först osv.).

OBS! FÖLJ DENNA INSTRUKTION NOGGRANT för att inte skapa några frågetecken i vilken klass du ska spela!

Vid anmälan väljer du först en huvudklass (lämpligast Herr eller Dam) och sedan klickar du i om du även ska spela Åldersklass och Hcpklass (HerrAlla, DamAlla) (Ålder - Scratch, Öppen - Scratch, Öppen - Hcp) ANMÄLAN: https://mingolf.golf.se/Competition/2294580

Ska du spela H60, H70 (H75 spelar H70) åldersklass ska du välja din åldersklass som huvudklass då dessa klasser spelas från gul tee (H60 & H70) - enligt önskemål (ni är även med i hcp-klassen ALLA med automatik). Vill ni som är 60+ (Herr) vara med i Öppen - Scratch kan ni ej deltaga i H60/H70 åldersklasser. Ni väljer då Herr som huvudklass och kryssar i Hcpklass (HerrAlla) och spelar då från vit tee.

Vid frågor - ring kansliet på 035-384 00

NY TÄVLING 2020 - Holms Ladies Invitational 30 AUGUSTI

Partävling där alla damer bjuder med en valfri spelpartner oavsett kön, huvudsaken är att det är en kvinna i varje lag.

Spelform: Irish Greensome
Kostnad: 150 kr/person
Greenfee: 0 kr (fri tävlingsgreenfee för alla tävlande oavse denna dag)
Löpande start med första start kl 08,00

Klubben står för ett finfint prisbord!

ANMÄLAN: https://mingolf.golf.se/Competition/2294633

VÄLKOMNA!

Körv für alle - söndag 20 september

Shotgun/Gemensam start: 09,30

En tvåmannascramble med priser som sponsras av Sigfrid Johanssons Måleri AB. Vad priserna består av ... ledtråd finns i tävlingsnamnet (Lökringar från Korvpojkarna m.m.) ... utöver scramblen så utlovas närmst hål på flera hål och lite andra småtävlingar.

En mycket rolig tävling kan utlovas!

Startavgift: 100 kr/person
Tävlingsgreenfee för icke Holmare: 250 kr (Gäller ej tävlande från Rydö, Skogaby eller Björnhult)

ANMÄLAN: https://mingolf.golf.se/Competition/2294649

MOTORHALLANDS Flaggtävling 2020 söndag 4 oktober

ÅRETS KANSKE ROLIGASTE TÄVLING - FLAGGTÄVLING - i år sponsrad av Motorhalland

I år spelar vi Flaggtävlingen i en enda gemensam klass för alla! Har du inte spelat flaggtävling förut så fungerar det på följande sätt:

Man spelar tävlingen som vanlig slagtävling (bollen ska i hål). Du förfogar över 72 slag + de slag du erhåller enligt slopetabellen. Så exvis. får du 72+8 slag (om du exvis har 8 slag från gul) ... När du slagit ditt sista (i detta fall 80:e) slag markerar du bollens plats med den lilla flagga du fått av tävlingsledningen. Sedan tar du upp din boll och är klar med din runda. Vi rekommenderar att man bara "går med" resten av de hål som ev. är kvar för att spara tid. Du gör även en notering på scorekortet vart din flagga står. Det är denna notering som ligger till grund för resultatlistan.

Startavgift: 150 kr Tävlingsgreenfee för icke Holmare: 150 kr (ej rydö, skogaby eller björnhult)

ANMÄLAN: https://mingolf.golf.se/Competition/2294663

I helgen jobbar Magnus!

Ha en trevlig helg ... stanna hemma om du känner dig sjuk, tvätta händerna,
håll avstånd och kom ihåg att vara rädd om dig själv och andra!

Kansli/Tidsbokning: 035-384 00 info@holmsgk.se
Greenkeppers/Banan: 035-384 89 stefan@holmsgk.se
Shopen: 035-381 16 shopen@holmsgk.se
Restaurangen: 035-380 81 filip@holmsgk.se