Nyhetsbrev v.15 - 2020

Påskvecka med aprilväder och lite annorlunda tillvaro!

I förra veckans ingress läste ni ordförandes ord om att det är allvar nu! Budskapet kvarstår ... det är samma regler och direktiv att följa på klubben, tills annat sägs. Ni hittar ALLT om klubbens regler och rutiner för Corona här: http://www.holmsgk.se/se/gast/corona-detta-galler-hos-oss-pa-holms-gk

Efter måndagens försmak av sköna vårtemperaturer kom vi snabbt ner på jorden med en natt av minusgrader och froststängning på onsdagmorgonen. Typiskt aprilväder! Påskprognosen förvarnar om blandad kompott. Packa bagen med både varma kläder och regnkläder, det kan behövas ...

HÄRLIG START PÅ SÄSONGEN 2020! Mycket info i detta brev - läs gärna hela vägen ner >>

Som alla säkert sett och märkt så har det varit välbesökt på Holms GK sedan öppning i fredags! Det är jätteroligt tycker vi alla. Det gäller att vara på tå för närvarande för att få en speltid! Som golfare i Corona-tider är vi ännu så länge lyckligt lottade att vår verksamhet får hålla öppet.

GYNNA RESTAURANGEN/CAFÉET - LUNCH I PÅSK! - Restaurangnäringen lider och blöder mycket för närvarande - i hela landet. Vi kommer att servera mat under påskhelgen (till att börja med) och målsättningen är att göra det även på helgerna framöver, om det känns att det är lönsamt. Mycket hänger på er medlemmar och de gäster som kommer till klubben. Vi måste alla hjälpas åt att gynna restaurangen så vi kan hålla den öppen med förtäring under denna svåra tid. Håll avstånd, man äter sittandes vid borden och blir serverad vid bordet, ät gärna utomhus om det är okej temperatur ... Lämna kaffetermosen och mackorna hemma - vi har mackor och kaffe på Holms Golfrestaurang.

I påskhelgen serveras det LÅNGFREDAG & PÅSKAFTON Pannbiff med karamelliserad lök, sås och potatis, samt PÅSKDAGEN & ANNANDAGEN Nattbakad Karré med rostad potatis & hemslagen bea

LUNCHPRIS 99 kr och det går självklart att få med sig sin lunch som Take Away!

KRATTA (RÄTTA TILL) EFTER DIG I VÅRA BUNKRAR ÄVEN I CORONATIDER - Vi har märkt att väldigt många struntar i att kratta efter sig i bunkrarna då man av rädsla för smitta ej vill ta i krattan. Detta har vi full förståelse för, men vill ändå vädja om att åtminstone antingen kratta med den hand man har handsken på, alternativt "rätta till" efter sig med klubbbladet eller med foten så att efterföljande golfare får ett okej läge i bunkern om man hamnar där. TACK på förhand!

IGNORERA EJ TEES MED MATTA - VIKTIGT! - Alla våra par 3 hål spelas just nu med matta som tee, ordinarie tees är avstängda. Det finns en anledning till detta och det är att en tee på ett par 3 hål alltid är mer utsatt än andra tees då man slår med klubbor som gör större uppslagsmärken osv. Därför vilar vi just nu dessa tees tills dess att de är såpass kraftiga att vi kan öppna upp dem. Det är därför otroligt ledsamt för banpersonalen och oss andra att se att spelare ignorerar detta och ställer sig bredvid mattan på grästee och slår därifrån i alla fall. De som känner sig utpekade hoppas vi kan ta detta till sig och slå ut från mattan nästa gång de spelar! Detta gäller samtliga färger på tees (svart, vit, gul, blå, röd).

FROSTRISK - Som vanligt vid den här årstiden är det ofta frostrisk och det gäller att tänka sig lite för vilka tider man bokar och hålla koll på prognosen. Skulle det vara frost vid den tidpunkten du är bokad kommer din tid att anses som förbrukad, då vi ej skjuter på redan bokade tider. Du får i sådana fall boka ny tid senare på dagen eller chansa på att det finns mellantider lediga xx,17 och xx,51 varje timmer från kl 9,00. Mellantiderna släpps kl 6,00 samma dag.

Tänk på att banan är känslig nu i början och laga ALLA märken ni ser eller gör, både på fairway och green.

VINNARE VSOP:

Lördag 4 april: 1:a Fredrik Carlsson (72), 2:a Filip Johnsson (81)
Onsdag 8 april: 1:a Filip Johqvist (69), 2:a Filip Johnsson (70)

BRA PÅSKPRISER I SHOPEN

 • 20% på alla kläder
 • 20% på alla skor

ÖPPETTIDER KANSLI/SHOP APRIL:

 • Måndag-Torsdag 8.00-17.00
 • Fredagar 8.00-16.00
 • Lördag, Söndag & Helgdagar 8.00-15.00

ÖPPETTIDER RESTAURANG:

 • ALLA DAGAR 9.00-18.00

I helgen jobbar jag, Anna-Karin och Uffe!

Ha en GLAD PÅSK, tvätta händerna, håll avstånd och kom ihåg att vara rädda om varandra! // Magnus

ALLA KLUBBTÄVLINGAR T.O.M. 30 JUNI STÄLLS IN

SGF har sedan tidigare beslutat att samtliga förbundstävlingar och nationella tävlingar ställs in i april. Man har nu även förlängt detta att gälla t.o.m. 30 juni 2020. Detta gäller även HGDF:s samtliga åldersseriespel under april-juni.

Vi följer SGF:s och RF:s rekommendationer och ställer in samtliga klubbtävlingar fram till 30 juni 2020 (samma har gjorts på övriga klubbar i och runt om Halmstad).

Skulle några förutsättningar ändras eller nya beslut tas om att sätta igång viss tävlingsverksamhet innan, så är vi i startgroparna att köra igång omgående!

För att vi alla som tycker tävlingar är roliga att spela kommer vi när det väl tillåts igen försöka trycka in några extra tävlingar juli-september.

Berörda tävlingar som är inställda tillsvidare:

 • Greenkeepers Revenge
 • Vårscramble Vi Blandar och Ger
 • Tvåklubben
 • Old Girls
 • AW golf nr 1
 • Halmstad Långgolf
 • Midsommargolfen

VSOP - Onsdags- och Lördagsgolf - välj starttid och partner startade 4 april

VSOP är en onsdags- och lördagsgolf där vem som helst kan ställa upp. Enda kravet är att du har 36,0 eller lägre hcp. OBS! Minst 1 SR i bollen, 2-4 juniorer får ej spela VSOP själva! Vi testar i år att köra VSOP 2 ggr i veckan - onsdagar och lördagar. 


För er som aldrig spelat VSOP ...

VSOP står för "Valfri Start Och Partner". Du behöver således inte anmäla dig långt i förväg och bestämmer själv vem du vill spela med. Boka tid på traditionellt sätt och anmäl deltagande av spelet i receptionen innan du går ut. Är receptionen ej öppen? Då kan ni anmäla er på Min Golf och betala via Min Golf eller via SWISH till 123 225 22 11 (avgift måste vara erlagt innan spel, likaså anmälan måste vara gjord innan ronden påbörjas).

http://www.holmsgk.se/se/tavlingar/vsop

Spelform: Slaggolf 18 hål
Kostnad: 50 kr per rond, max 1 rond per speldag
Resultat: Scorekort lämnas in till shop/kansli (är det stängt när ni kommer in så lägger ni signerat scorekort i brevlådan). Endast inlämnade scorekort registreras och justeras med hcp. dagen efter. Har ni ej lämnat in scorekortet tar vi bort er som deltagare för omgången.

NYTT 2020:

 • Vinnaren och 2:an varje omgång (onsdag och/eller lördag) är direktkvalade till den stora VSOP-finalen den 27 september 2020.
 • Självklart ska man gynnas av att spela så många VSOP-omgångar som möjligt ... Därför får man OM man vinner ytterligare omgångar 0,5 slags avdrag på sitt finalresultat i VSOP-finalen per omgång man vinner. Är man redan kvalad och kommer 2:a i en omgång får man 0,25 slags avdrag på resultatet i finalen. Som ni förstår så kan detta bli riktigt roligt om man vinner eller placerar sig flitigt under säsongen. Exvis. har du kvalat in och sedan vinner 3 omgångar och kommer 2:a 3 omgångar så drar vi av 2,25 slag på ditt finalresultat ... och räknar ni vidare så har ni alltså chansen att få en rejäl fördel i finalen om ni spelar VSOP flitigt under året. OBS! Vid sin 1:a vinst eller första 2:a plats får man ingen bonus!
 • Vi stryker veckopriserna (slagavdrag i finalen är bonusen i veckan)
 • Inga priser i veckorna = ett bättre prisbord i finalen!

Vi hoppas ni gillar denna förändringen - VÄLKOMNA till VSOP 2020

VÄLKOMMEN TILL TRIVSELGOLF/KLUBB 55 PÅ HOLMS GK

I år öppnar vi upp Klubb 55 för alla lediga golfare och kallar det Trivselgolf. Normalt sett spelas detta med shotgun kl 8,30. Men under rådande Coronapandemi är reglerna ändrade - i alla fall under våren 2020! OBS! Max 66 deltagare per omgång

TRIVSELGOLF / KLUBB 55 - 2020

I år kommer åtminstone vårens upplägg att bli lite annorlunda gentemot vad det varit innan. Detta beroende på den pågående Coronapandemin.
Därav kommer kansliet att ha hand om all administration för att undvika samlingar och smittorisk för Lotta och Mats.

Vi kommer köra en kombination av Trivselgolf/Klubb 55 med löpande start i 10 omgångar april-juni

2 klasser A och B (Klubb 55 ingår i Trivselgolfen)
A-klass 0-18,5
B-klass 18,5-54,0
- Lottning sker i 3-bollar
- Anmälan på Min Golf senast dagen före spel kl 12.00
- Startlista kommer mellan 16.00-18.00 dagen före spel.
Kostnad: 40 kr (varav 20 kr kommer gå till inköp av
  prisbord för varje omgång. Går att betala via Min Golf
  fram till 23,59 dagen innan spel eller via
  SWISH 123 225 22 11, alternativt i kansliet innan start).
- Scorekort hämtas innan man går ut i kansliet
- Scorekort lämnas in i kansli efter spelad rond
- Var och en skriver sin egen score + 1 eller alla i bollen
- Ni stämmer av scoren efter ronden så den stämmer
  OBS! Ni behöver ej signera varandras kort (SMITTORISKEN)

INGEN TVÅKLUBB KOMMER ATT SPELAS UNDER VÅREN

Resultatlista läggs ut på Min Golf och på hemsidan efter varje spelad omgång. Ackumulerad lista kommer också att finnas på Min Golf och på hemsidan (Order of Merit) där de 7 bästa av de 10 omgångarna kommer att räknas för att kora vårens Trivselmästare i A- resp B-klassen. http://www.holmsgk.se/se/tavlingar/trivselgolf-klubb-55

1:an, 2:an och 3:an i varje klass får pris vid varje omgång och vinnare för vårsäsongen i resp. klass får ett pris. Priserna avhämtas i kansliet.

Frågor? Kontakta Magnus Månsson på 035-38400 eller magnus@holmsgk.se

DAMNIAN kör igång onsdag 15 april

Varje onsdag träffas vi damer för att umgås och spela 9 hål golf. Vi möts upp på gårdsplanen för lottning ca. 30 min före start och banan är reserverad med 4 bollar ( 16 pers ) för damgolfens 9 hål. Startavgift 20 kr och prisutdelning efteråt. (ALLA aktuella omgångar står i kalendern på startsidan  http://www.holmsgk.se/se/klubben/kalender )

NYTT för 2020 - är att vi även testar att köra en omgång för de som vill på måndagar kl 9.00 (tre bollar, plats för 12 pers), samling 30 min före start. OBSERVERA att detta är en test från klubben och uppfylls inte tiderna kommer måndagen att tas bort. Första måndagen är den 20 april.

Seniorträning 2020 - nu kör vi snart igång - glöm inte anmäla er!

TVÅDAGARS KURS: Här är ett tillfälle för dig som vill ha en genomgång av ditt golfspel. Vi tränar både sving och närspel. Kursen är öppen för såväl Holms medlemmar som andra (varför inte kombinera med hotellpaket). Vi tränar mellan 10.00 och 13.30 (inkl. fikapaus) i 2 dagar.

 • 9-10 maj 2020 kl 10.00-13.30
 • Pris 695:- inkl. fika, max 10 personer.
 • NYINSATT (DÅ DEN FÖRSTA BÖRJAR BLI FULL) 16-17 maj 2020 16/5 kl 13.00-16.30 och 17/5 kl 10.00-13.30
 • Pris 695:- inkl. fika, max 10 personer.

SENIORTRÄNING: Riktar sig till dig som är 22 år eller äldre och vill starta säsongen på bästa möjliga sätt. Varje grupp tränar en gång i veckan under 7 veckors tid. Träningen omfattar sving och närspel och det kan även bli en del teori vid dåligt väder. Max 10 deltagare per grupp, pris 695:- per person. 

 • Grupp 1: HCP 4-54, tisdagar 17.30-18.30, start 21 april 2020 slut 2 juni
 • Grupp 2: HCP 4-54, tisdagar 18.30-19.30, start 21 april 2020 slut 2 juni
 • Grupp 3: HCP 4-54, torsdagar 17.30-18.30, start 23 april 2020 slut 4 juni
 • Grupp 4: HCP 4-54, torsdagar 18.30-19.30, start 23 april 2020 slut 4 juni
 • Grupp 5: HCP 4-54, tisdagar 10.00-11.00 start 21 april 2020

Anmälan till Uffe på 035 - 381 16 eller 0708-58 41 52 eller e-post: golf.shopen@telia.com. Du kan också kontakta kansliet på 035-384 00 eller info@holmsgk.se.

Kontakt - Öppettider - Övrigt

Kansli/Tidsbokning: 035-384 00 info@holmsgk.se
Greenkeppers/Banan: 035-384 89 stefan@holmsgk.se
Shopen: 035-381 16 shopen@holmsgk.se
Restaurangen: 035-380 81 filip@holmsgk.se