Nyhetsbrev nr.40 - 2021

Oktober har inletts med dystert väder, men det ser bättre ut framöver!

Efter 100 mm regn på en dryg vecka rinner nederbörden undan sakta men säkert. I tisdags var banan hyfsat spelbar, men på em/kvällen kom det 23 mm på några timmar. Detta påverkade såklart onsdagens banstatus. Vi hade öppet, men det var väldigt blött. Idag torsdag skiner solen och banan återhämtar sig fint.

RESTAURANG & CAFÉ - Stängt för säsongen pga bokningsläge och väderförhållanden. Det finns dryck, kaffe, godis att tillgå i varuautomaterna.

FLAGGTÄVLINGEN 16/10 - Det ser lovande ut än så länge att kunna genomföra flaggtävlingen lördagen den 16 oktober. Går det inte att genomföra tävlingen då heller ställs den in helt. Ni som betalt startavgiften har pengarna innestående/tillgodo till den 16:e, skulle tävlingen ej genomföras betalar vi tillbaka startavgiften (återkommer med praktisk info om det). MAX antal spelare sänkt till 100 då mörkret kommer tidigare om 2 veckor. Finns platser kvar (95 anmälda av 100)!

TRIVSELGOLFEN - Tyvärr fick vi ställa in säsongsavslutningen för Trivselgolfen pga vätan. Vi kommer ha en uppstartsaktivitet med god lunch och prisutdelning för säsongen 2021 vid första tillfället 2022 istället.

I helgen jobbar Theres lördag 9-14 och Magnus söndag 9-14

Ha en härlig hösthelg!

Magnus

Nya bokningsregler för alla 2022

Genom åren har det kanske varit mer regel än undantag att de s.k. ligorna har fått förbokade tider på golfklubbarna i Sverige. På senare år har förändringar gjorts på flertalet av landets klubbar för att skapa rättvisa och balans i bokningsförfarandet och att ingen ska behöva känna sig orättvist behandlad då alla med samma typ av medlemskap betalar samma årsavgift. 

Därför har även vi på Holms GK nu lyssnat på kritik, samt åsikter från andra medlemmar i klubben och tagit ett styrelsebeslut att förändra bokningsreglerna för alla, även ligorna. Banan kommer att göras tillgänglig på ett likvärdigt sätt för ALLA. 

 • Ligorna kommer inte att få hela säsongen uppbokad med tider utan kommer att
  boka sina tider som alla andra.
 • Golf-ID måste registreras på alla bokningar som görs även för ligorna
 • Antal tider som får bokas i förväg utökas till 4 istället för 3, som det varit fram till i år.
  Man får nu boka antingen 3 vardag + 1 helgtid eller 2 vardag + 2 helgtider.
 • Kansliet förbehåller sig rätten att flytta ihop ensamspelare och tvåbollar för att i så
  stor mån det går få ut fyrbollar för ett jämnare speltempo och för att fler ska kunna
  komma ut. 

Vi hoppas och tror detta ska bli ett bättre och mer rättvist bokningsförfarande av alla och som vanligt kan vi i kansliet alltid hjälpa till med bokningar, men i första hand ser vi helst att man själv försöker boka via Min Golf, Min Golf Bokningsapp eller via terminalen på klubben.

Klubbresa våren 2022 Timmendorfer Strand 24-26 april - 14 Platser kvar

Det har varit många turer fram och tillbaka under pandemin avseende denna bussresa som ursprungligen skulle gå av stapeln 10-12 maj 2020, men som i omgångar flyttats pga. pandemin.

Nu gällande datum är 24-26 april 2022 och vi är 33 personer kvar på resan av ursprungliga 53 anmälda. ALLTSÅ så släpper vi nu dessa 20 platser för ny anmälan till er som kanske blivit sugna på en golfresa framåt våren.

 

Holm GK´s ”All inclusive resa” innehåller det mesta, se nedan:

Golfresidenz i Timmendorfer Strand ligger bara en timma från Puttgarden. Det här är en 3-stjärnig golfanläggning med boende alldeles intill golfbanan. Rummen är ljusa och smakfullt inredda. De är utrustade med moderna bekvämligheter. Det finns fritt WiFi på anläggningen. Receptionen och andra hotellfunktioner finns i det nyrenoverade klubbhuset.

I klubbhuset äter vi vår frukostbuffé och middag. Det serveras givetvis också lunch till de som önskar, detta ingår dock inte i vårt paketpris. Det bästa med Golfresidenz är golfen! Här bor man precis vid golfbanan Seeschlösschen. Det är en 36-hålsanläggning med ett mycket bra träningsområde. På följande länk hittar du mer information: www.hotel-golfresidenz.de/

 • Resa i toppmodern långfärdsbuss Halmstad – Timmendorfer Strand t/r.
 • Två nätter i dubbel- eller enkelrum.
 • Två frukostar och två middagar ingår i denna resa.
 • Tre rundor golf. På ankomstdagen spelar vi en runda på den södra banan som är en något kortare 18-håls bana (par 61). De två följande dagarna spelar vi på den norra som är en fullängdsbana.
 • Fri tillgång till SPA-avdelning med flera olika bastubad och ett gym. Den som önskar kan också unna sig en wellnessbehandling men då på egen bekostnad.

Söndag 24 april

 • Samling tidig morgon för avresa från Halmstad Arena, fikapaus på vägen. Vi reser via Rödby-Puttgarden.
 • Besök på Bordershop i Puttgarden.
 • Vi beräknar anlända till Golfresidenz ca: 14:00. Efter incheckning spelar vi en runda på södra banan med första start 15:00.
 • Efter spel väntar en välkomst-middagsbuffé 21:00. 

Måndag 25 april

 • Vi laddar upp med frukost i klubbhuset före första start som planeras till klockan 10:00.
 • Efter golfen finns det goda möjligheter till ett besök i SPA-anläggningen.
 • I klubbhuset serveras utmärkt lunch för de som så önskar. Detta sker då på egen bekostnad.
 • På kvällen serveras middagsbuffé i klubbhuset 20:00. 

Tisdag 26 april

 • Vi laddar upp med frukost i klubbhuset före första start som även idag planeras till klockan 10:00.
 • Efter ronden har vi möjlighet att duscha och fräscha till oss i klubbhuset.
 • Avresa mot Puttgarden och Sverige ca 17:00 med beräknad ankomst i Halmstad vid midnatt. 

Pris för resan är beräknad till 4 650 kr per person vid boende i dubbelrum. Önskas enkelrum tillkommer 600 kr. 500 kr kommer att faktureras av GolfJoy Travel när vi skickat in din anmälan och resterande ska slutbetalas i februari/mars 2022.

Vill du åka med? Skicka då ett anmälningsmail till mig på magnus@holmsgk.se, mailet ska innehålla:

 • Golf-ID
 • För- och efternamn
 • Enkel- eller del i dubbelrum och vem du i så fall ska dela med?
 • Eventuella allergier
 • Förutom golfbag - reser du med liten, mellan eller stor resväska? (För planering av buss)
 • Något annat vi bör känna till?

Frågor besvaras av Thomas Holmsten 072-5254022 & Magnus Månsson 070-3536447 (som båda åker med på resan)

Shopen och kansliet har öppet 9.00-16.00 månd-torsd, 9.00-14.00 fredag-söndag (vid låg beläggning kan öppettiderna variera)

Kansli/Tidsbokning: 035-384 00 info@holmsgk.se
Greenkeppers/Banan: 035-384 89 stefan@holmsgk.se
Shopen: 035-381 16 shopen@holmsgk.se
Restaurangen: 035-380 81 filip@holmsgk.se

Vill du inte ha våra nyhetsbrev? Skicka då ett mail till info@holmsgk.se och berätta att du ej vill ha det så tar vi bort dig från maillistan!