Nyhetsbrev nr.22 - 2021

Första riktiga sommarmånaden är här!

Juni har börjat med sol och värme växlat med moln! Juni bjuder även på nationaldag, skolavslutningar, student, EM-fotboll och midsommar. Det är även skönt att kunna konstatera att FHM (Folkhälsomyndigheten) släpper en del på vissa restriktioner och låter golfen återgå till det normala och ordinarie regler, samt spelformer - dock med respekt och fortsättning att visa hänsyn!

NYHET Tävlingsbrev - I år tänkte jag vid varje tävling som klubben arrangerar skicka ut ett separat tävlingsbrev med tydlig info om tävlingen så ingen missar chansen att få tävla! Hoppas detta uppskattas! (ni fick i förra veckan ut brev ang. Midsommargolfen)

Igår började VSOP ... lite klent deltagande i premiären, men vi hade ändå 4 tävlande, varav de 3 bästa får pris enligt nedan och är kvalificerade till finalen den 26 sept. (inom parentes ser ni värdet på presentkort man samlar ändar fram till finalen):

2 juni 1.  Pierre Johansson   Blå 72 (150)
  2. Kristian Sivander Gul 73 (100)
  3. Bo Karlsson Blå 74 (50)

Trivselgolf 2021 - Idag 3 juni kör vi äntligen igång trivselgolfen - 60 deltagare - KUL! Resultat kommer senare idag på Min Golf och priser (1-5) finns att hämta på kansliet fr o m i morrn fredag.

Var rädda om er själva och alla andra ni möter - gör skillnad - tvätta händer - håll avstånd 2 meter - följ uppsatta rekommendationer!

Ha en skön sommarhelg! I helgen jobbar Magnus

Hälsningar / Magnus

Spela snabbare utan att springa! (hämtat från tidningen Golfa #2-2021)

Nu under sommaren är det oftast fullbokat och mycket folk på banan. Detta medför gärna längre rondtider, men här på Holm vill vi gärna ge några tips på hur vi kan snabba upp spelet med ganska enkla hjälpmedel. Nedan kan ni ta del av tips från Maria på Albatross GK som jag tycker är mycket logiska // Magnus

Alla har rätt att spela i sin takt utan att känna sig stressade, men rondtider som tangerar fem timmar gör sällan någon glad och förbättrar sällan ens score.
Hur kortar man golfrundan med 30 minuter? Golftränaren Maria Magnusson på Albatross Golfklubb ger dig tio tips på hur du kan snabba på speltempot.

1. Titta framåt. Häng på bollen framför. Det är vad speltempo på golfbanan handlar om.
  2. Klara, färdiga, slå. Var redo att slå när det är din tur. Slå först om din kompis inte är klar. Slå också om bollen framför är utom fara för ditt slag medan din långtslående medspelare/medtävlande fortfarande måste vänta.
  3. Spela i fel ordning. I slagspel får spelare tillämpa »ready golf« på ett säkert och ansvarsfullt sätt. I matchspel får spelarna komma överens om att en av dem får spela i fel ordning för att vinna tid.
  4. Leta lagom. Ta riktmärke på bollen så att du slipper leta i onödan. Slå en provisorisk boll om din boll kan vara förlorad eller out of bounds. Kör ni sällskapsrond? Även om du får leta i tre minuter kanske det är lika bra att sluta leta efter en minut och spela den provisoriska bollen.
  5. Parkera smart. Ta alltid med din bag fram till din boll. Ha koll när du närmar dig greenområdet och ställ bagen på rätt sida i förhållande till nästa tee. Du ska aldrig behöva gå tillbaka för att hämta bagen.
  6. Sluta såsa och bli en spelstrateg. Gå alltid i din raskaste takt mellan slagen. Planera ditt nästa slag i farten eller under tiden dina medtävlare slår. Börja inte planera när det är din tur att slå.
  7. Samarbeta på green. Planera din putt under tiden som de andra puttar. Lämna gärna flaggstången i hålet – pliktslag vid träff av flaggstången är numera borttaget. Är putten kort nog, spela i fel ordning och håla ut.
  8. Ta sikte på nästa hål. Fastna inte på greenområdet. När du hålat ut, skynda dig mot nästa hål. Fyll i scorekortet först på nästa tee eller i farten, aldrig på green.
  9. Släpp igenom. Vänta inte på ett bättre tillfälle utan släpp igenom en snabbare boll direkt.
  10. Fika i farten. Ta med take-away från kiosken eller var i alla fall beredda på att släppa bakomvarande boll om de inte vill stanna för fika.

UPPREPNING - LÄGGA KRATTORNA RÄTT I BUNKRARNA

Dags att upprepa lite bunkerregler angående krattorna.

Vi har i dagsläget 2 sorters krattor som används i bunkrarna på banan. En med böjt stålskaft (för stödets skull) och en ny med träskaft och ett gummi/plaststöd (se bild).

ALLA krattor ska lägga i bunkern i spelriktningen. Hela krattan ska ligga i bunkern. Detta för att underlätta och ej hindra klippning av ytorna runt bunkrarna för banpersonalen.

Krattorna ska läggas så de ligger med stöd och ej upp och ner eller på sidan. Detta för att bollar som hamnar i bunkern inte ska påverkas av krattan i någon större utsträckning.

TACK FÖR HJÄLPEN!

Repetitionstillfällen och kurser

Repetitionstillfällen 2021

För dig som har gått på nybörjarkurs under året och för dig som har hcp mellan 36 och 54 kommer repetitionstillfällen att ordnas utan extra kostnad.
Nästa tillfälle 15 juni kl 17.30

Anmälan till Uffe på 035 - 381 16 eller 0708-58 41 52 eller e-post:golf.shopen@telia.com

Nybörjarkurser 2021

• Nästa nybörjarkurs är 27 juni + 3-4 juli mellan kl 10-14
  • Passar inte ovan datum? Hör av dig till Shopen/Kansliet så hittar vi en individuell lösning!
  • Pris vuxna 1995:- (3995:- inklusive medlemskap år 1), barn upp till 15 år 1295:- (medlemskap 0:- år 1)

Nybörjare är också välkomna att kontakta Uffe för individuellt anpassade utbildningar.

Anmälan till Uffe på 035 - 381 16 eller 0708-58 41 52 eller e-post: golf.shopen@telia.com

Shopen och kansliet har öppet 8.00-17.00 månd-torsd, 8.00-16.00 fredag och 8.00-15.00 lördag/söndag

Restaurangen har öppet vardagar 9-18, lördag-söndag 8-18 och serverar dagens fredag-söndag, men det finns även en á la carte som gäller alla dagar.
Lunchmeny: http://www.holmsgk.se/se/restaurang-cafe/lunchmeny
Á la carte: http://www.holmsgk.se/se/restaurang-cafe/a-la-carte-meny

Vill du inte ha våra nyhetsbrev? Skicka då ett mail till info@holmsgk.se och berätta att du ej vill ha det så tar vi bort dig från maillistan!