Nyhetsbrev nr.16 - 2021

En underbar vecka med härlig golf och fullbokad bana ... och så kom bakslaget med kyla & blåst!

Vad säger man? Aprilväder eller ... Jaja lite blåst och kyla stoppar inte oss golfare! Vi hoppas att den underbara vårvärmen snart kommer tillbaka!

VAR RÄDDA OM VÅRA BANARBETARE - Tyvärr är det redan dags att uppmärksamma er på att banarbetarna har företräde på banan vid klippning. Ni får alltså EJ slå in på green eller i närheten av dem även om ni tror att "ni inte når dit" ... antingen väntar ni tills de är klara eller tills de givit klartecken att ni kan slå. INGA CHANSNINGAR!

Restaurangen har öppet alla dagar 9-18 och serverar dagens fredag-söndag, men det finns även en á la carte som gäller alla dagar. Ni hittar lunchmeny här: http://www.holmsgk.se/se/restaurang-cafe/lunchmeny och Á la carte hittar ni här: http://www.holmsgk.se/se/restaurang-cafe/a-la-carte-meny

OBS! Porslinsmuggar och ölglas får EJ medtagas till tee 1 eller tee 10 ... ölen måste drickas upp i restaurangen eller på uteserveringen och kaffet kan tas i pappersmugg om man vill ha koppen med sig! TACK på förhand!

Var rädda om er själva och alla andra ni möter - gör skillnad - tvätta händer - håll avstånd 2 meter - följ uppsatta rekommendationer!

Ha en härlig helg! I helgen jobbar Magnus 8-15 i shop/kansli - restaurangen har öppet 9-18 och där hittar ni Filip, Tilde, Jenni och Julia

Hälsningar / Magnus

PÅMINNELSE NR 1 - EJ betalda årsavgifter för 2021

Det finns ett ganska stort antal medlemmar som ännu ej betalt någon eller endast en del av årsavgiften för 2021. Förfallodagen för årsavgiften (ej autogiro) var 31 mars 2021 och det är idag 22 april.

Har ni slarvat bort fakturan eller inte fått den i posten skickar jag gärna en ny via mail ... hör av er på magnus@holmsgk.se

Vid nästa påminnelse kommer en förseningsavgift på 300 kr att faktureras de som ej betalt oavsett medlemstyp.

Efter 30/4-2021 kommer vi att STÄNGA SPEL- och BOKNINGSMÖJLIGHETEN för de som ej betalt i väntan på att betalning inkommer. Är ej avgift erlagd till 100% den 31 maj anses man med automatik vara utträdd och då plockas man bort som medlem och spelrätt tillfaller klubben.

Regler för hund på banan

Du som golfare får gärna ta med din hund på rundan förutsatt att nedan kriterier efterlevs:

• Hunden ska vara kopplad under hela rundan
  • Är du inbokad med okända i bollen måste den/de tillfrågas om det är okej att du har hunden med dig
  • Om hunden uträttar sina behov på banan ska detta självklart plockas upp!
  • Du som hundägare har ansvaret att hunden ej stör andra spelare på banan.

Varför vi tar upp dessa regler just nu är att det 2 ggr hittats hundavföring på banan (varav en green) de senaste dagarna.

TACK på förhand!

Avrådan tävlingar på klubben fram till 16 maj - uppdatering sker nästa vecka!

VI KOMMER ATT FÖLJA SGF:S OCH RF:S REKOMMENDATIONER och inte hitta på egna lösningar!

Stark avrådan från tävling

För närvarande råder väldigt stor smittspridning i Sverige och sedan 1 mars 2021 avråder FHM starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. För SGF är det självklart att följa denna avrådan. Tillsvidare gäller därför SGF:s starka rekommendation att inte genomföra någon tävlingsverksamhet alls i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott.

SGF har också beslutat att inte arrangera några förbundstävlingar (A- och B-tävlingar) förutom de tävlingar som klassas som yrkesmässig idrott, och inga tävlingar registreras heller i SGF Golf Ranking.

Tävlingsavrådan gäller just nu till och med 16 maj. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis. GIT Tävling får ej användas av klubbarna!

Detta är som sagt en stark och tydlig avrådan. Eventuella egna initiativ för att kringgå detta, från enskilda golfspelare eller klubbar, utsätter golfklubbarna för en risk att klandras och riskerar att golfsporten som helhet stämplas som illojal i en svår tid. I värsta fall kan det påverka vår möjlighet att få kunna spela golf överhuvudtaget under pandemin.

Testdag Callaway 10 maj

Callaway kommer på besök och visar upp årets modeller och du har möjlighet att prova klubborna nere på rangen.

Dag: Måndag 10 maj
Tid: 15.00-19.00

Tid måste bokas i shopen golf.shopen@telia.com eller 035-381 16

Shopen och kansliet har öppet 9.00-17.00 månd-torsd, 9.00-16.00 fredag och 8.00-15.00 lördag/söndag