Nyhetsbrev nr.14 - 2021

VÄLKOMNA till en ny säsong på Holms Golfklubb

ÄNTLIGEN öppnar vi för säsongen ... och som vanligt så får banpersonalen äran att slå ut först kl 13,00 och 13,08. Vi säger samtidigt GRATTIS till Folke Adolfsson till vinsten i öppningstävlingen. Han var ensam med att pricka in 8 april kl 13.00.

Restaurangen öppnar också idag kl 12.00 (idag med reducerad meny i form av burgare, korvmeny eller mackor. Som vanligt hittar du även varm och kall dryck, samt godis och andra tilltugg. Före och efter restaurangens öppettider finns kaffe- och varuautomaten påfylld uppe i klubbhuset. Från i morgon fredag serveras dagens för 110 kr ... vi kommer köra samma dagar som 2020, dvs. fredag/lördag en rätt och söndagar en annan rätt. Denna helgen serveras pannbiff med karamelliserad lök och potatispuré fredag/lördag och på söndag serveras grillad kyckling med wokgrönsaker, röd currysås och jasminris.

VAR RÄDDA OM BANAN - Vi kommer öppna med ett scorekorts lägesförbättring på hela spelfältet där det är klippta ytor (semiruff, fairway, foregreen). OBS! På hål 2 är den nya avrinningsytan MUA tills det blivit varmare och börjat växa mer. Droppruta till vänster om green ska användas om man hamnar där (självklart utan plikt!).

Sen vill vi be alla att vara rädda om underlaget och laga uppslagna torvor och nedslagsmärken - TACK på förhand!

FROSTREGLER - Skulle det vara frost på morgnarna framöver så är det samma regler som de senaste åren! Tider bokade under froststopp avbokas och man måste själv boka en ny tid - inga tider skjuts/flyttas framåt!

Var rädda om er själva och alla andra ni möter - gör skillnad - tvätta händer - håll avstånd 2 meter - följ uppsatta rekommendationer!

Ha en härlig helg! I helgen jobbar Magnus och Uffe 9-15 i shop/kansli - restaurangen har öppet 9-18 och där hittar ni Filip, Jenni och Julia

Hälsningar / Magnus

Avrådan tävlingar på klubben fram till 25 april - uppdatering sker nästa vecka!

VI KOMMER ATT FÖLJA SGF:S OCH RF:S REKOMMENDATIONER och inte hitta på egna lösningar!

Som jag skrev ovan så har rekommenationerna spetsats till en del och såhär skriver SGF (Svenska Golfförbundet):

Stark avrådan från tävling

För närvarande råder väldigt stor smittspridning i Sverige och sedan 1 mars 2021 avråder FHM starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. För SGF är det självklart att följa denna avrådan.

Tillsvidare gäller därför SGF:s starka rekommendation att inte genomföra någon tävlingsverksamhet alls i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott.

SGF har också beslutat att inte arrangera några förbundstävlingar (A- och B-tävlingar) förutom de tävlingar som klassas som yrkesmässig idrott, och inga tävlingar registreras heller i SGF Golf Ranking.

Tävlingsavrådan gäller just nu till och med 25 april. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis.

Detta är som sagt en stark och tydlig avrådan. Eventuella egna initiativ för att kringgå detta, från enskilda golfspelare eller klubbar, utsätter golfklubbarna för en risk att klandras och riskerar att golfsporten som helhet stämplas som illojal i en svår tid. I värsta fall kan det påverka vår möjlighet att få kunna spela golf överhuvudtaget under pandemin.

Vad är definitionen av en golftävling?

Ytterst är det definitionen i Spel- och tävlingshandboken som styr vad som är golftävling. Den lyder: ”Tävling är golfspel enligt spelets regler med syftet att rangordna spelarna efter uppnådda resultat”. Denna definition är heltäckande. Är syftet med spelet något annat än att rangordna spelarna efter resultat är det fråga om sällskapsspel.

För att uttrycka det på annat vis: det faktiska syftet och utövandet styr om spelet ska klassas som sällskapsspel eller tävlingsspel, inte vad man döper det till.

Av detta följer att:

• Tävlingar på klubben kan inte genomföras. Detta inkluderar alla typer av tävlingar, inklusive så kallade VSOP (valfri starttid och partner).
  • Spelaktiviteter kan inte avslutas med resultatlista och prisutdelning kopplat till prestationen.
  • GIT Tävling får inte användas så länge avrådan från tävling gäller.
  • Yrkesmässiga proffstävlingar får genomföras, men inga sidoaktiviteter som Pro-Am.
  • Företagstävlingar kan inte genomföras, men företag kan arrangera sällskapsspel under förutsättning att företagen följer alla övriga råd och föreskrifter. Eget personligt ansvar gäller för deltagande.
  • Medlemsgrupper som normalt spelar organiserade tävlingar kan fortsätta spela sällskapsspel tillsammans. Det är då upp till klubben att bestämma vem som får boka och hur. Eget personligt ansvar gäller för att deltagande eller ej.
  • Mindre grupper kan organisera och boka spel, där eget personligt ansvar gäller för gruppmedlemmarna.
  • Större grupper får svårt att uppfylla alla regler och föreskrifter, bland annat att undvika större samlingar, träffas utanför ”bubblan” och undvika onödigt resande, men det är upp till klubben att bedöma detta. Eget personligt ansvar gäller för deltagande.

Shopen och kansliet har öppet 9.00-17.00 månd-torsd, 9.00-16.00 fredag och 9.00-15.00 lördag/söndag