Nyhetsbrev nr.13 - 2021

En riktigt GLAD PÅSK från oss alla på klubben!

Hur börjar man veckans nyhetsbrev? ... Vi var alla ganska övertygade om att kunna öppna banan idag när vi tittade på väderprognosen och förutsättningarna inför denna veckan, men tyvärr hade de 30 mm regn som kom i söndags/måndags gömt sig någonstans i förutspåelserna. Vi är såklart ledsna för det då både ni och vi hade sett fram emot en härlig påskhelg här på Holms GK. Men vi får hålla i och hålla ut även vad gäller golfen - snart kommer vi kunna öppna. Nya öppingsbesked kommer på tisdag förmiddag i separat nyhetsbrev. (Alla tider som var bokade fram till onsdag morgon är avbokade tillsvidare).

Mindre goda nyheter avseende Trivselgolf och VSOP -
 Igår morse kom nya starkare restriktioner vad gäller all typ av tävlingsspel med lottade listor, samt genererande av resultatlistor. Detta innebär att starten av trivselgolf och VSOP skjuts upp fram till minst 25 april. Beslutet omvärderas veckovis av SGF och RF (Riksidrottsförbundet). Se separat artikel nedan.

Öppningstävlingen 2021 - Hur läget är i öppningstävlingen ser ni på startsidan på http://www.holmsgk.se/ (top 10 ... alla kvarvarande på http://www.holmsgk.se/se/tavlingar/tavling-nar-oppnar-banan-2021 )

Ett STORT TACK till er alla som var med under städhelgen och bidrog till att banan och banans omgivningar rensades upp på sly, grenar och annat. Mycket värdefullt. Totalt så har drygt 100 personer gjort en ideell insats under 2021.

Var rädda om er själva och alla andra ni möter - gör skillnad - tvätta händer - håll avstånd - följ uppsatta rekommendationer!

Ha en mysig påskhelg! (Kansliet är stängt hela påsken, men shopen är öppen 10-14 fredag-måndag)

Magnus

Nya direktiv och avrådan tävlingar på klubben fram till 25 april - uppdatering sker nästa vecka!

VI KOMMER ATT FÖLJA SGF:S OCH RF:S REKOMMENDATIONER och inte hitta på egna lösningar!

Som jag skrev ovan så har rekommenationerna spetsats till en del och såhär skriver SGF (Svenska Golfförbundet):

Stark avrådan från tävling

För närvarande råder väldigt stor smittspridning i Sverige och sedan 1 mars 2021 avråder FHM starkt alla idrotter från att arrangera tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. För SGF är det självklart att följa denna avrådan.

Tillsvidare gäller därför SGF:s starka rekommendation att inte genomföra någon tävlingsverksamhet alls i Golfsverige. Undantag är tävlingar som faller inom RF:s och SGF:s definition av yrkesmässig idrott.

SGF har också beslutat att inte arrangera några förbundstävlingar (A- och B-tävlingar) förutom de tävlingar som klassas som yrkesmässig idrott, och inga tävlingar registreras heller i SGF Golf Ranking.

Tävlingsavrådan gäller just nu till och med 25 april. Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis.

Detta är som sagt en stark och tydlig avrådan. Eventuella egna initiativ för att kringgå detta, från enskilda golfspelare eller klubbar, utsätter golfklubbarna för en risk att klandras och riskerar att golfsporten som helhet stämplas som illojal i en svår tid. I värsta fall kan det påverka vår möjlighet att få kunna spela golf överhuvudtaget under pandemin.

Vad är definitionen av en golftävling?

Ytterst är det definitionen i Spel- och tävlingshandboken som styr vad som är golftävling. Den lyder: ”Tävling är golfspel enligt spelets regler med syftet att rangordna spelarna efter uppnådda resultat”. Denna definition är heltäckande. Är syftet med spelet något annat än att rangordna spelarna efter resultat är det fråga om sällskapsspel.

För att uttrycka det på annat vis: det faktiska syftet och utövandet styr om spelet ska klassas som sällskapsspel eller tävlingsspel, inte vad man döper det till.

Av detta följer att:

• Tävlingar på klubben kan inte genomföras. Detta inkluderar alla typer av tävlingar, inklusive så kallade VSOP (valfri starttid och partner).
  • Spelaktiviteter kan inte avslutas med resultatlista och prisutdelning kopplat till prestationen.
  • GIT Tävling får inte användas så länge avrådan från tävling gäller.
  • Yrkesmässiga proffstävlingar får genomföras, men inga sidoaktiviteter som Pro-Am.
  • Företagstävlingar kan inte genomföras, men företag kan arrangera sällskapsspel under förutsättning att företagen följer alla övriga råd och föreskrifter. Eget personligt ansvar gäller för deltagande.
  • Medlemsgrupper som normalt spelar organiserade tävlingar kan fortsätta spela sällskapsspel tillsammans. Det är då upp till klubben att bestämma vem som får boka och hur. Eget personligt ansvar gäller för att deltagande eller ej.
  • Mindre grupper kan organisera och boka spel, där eget personligt ansvar gäller för gruppmedlemmarna.
  • Större grupper får svårt att uppfylla alla regler och föreskrifter, bland annat att undvika större samlingar, träffas utanför ”bubblan” och undvika onödigt resande, men det är upp till klubben att bedöma detta. Eget personligt ansvar gäller för deltagande.

SHOPEN ÖPPEN 10-14 HELA PÅSKEN

Du kan boka och få lektioner av Uffe via: https://www.holmsgolfshop.se/lektioner/

Du vet väl om att du som medlem har 10% på alla klubbor ur ordinarie sortiment?

Du når shopen på: 035-381 16 alt. Uffe 070-858 41 52 / e-post: golf.shopen@telia.com

Fr.o.m. tisdag efter påsk har både shopen och kansliet öppet 9.00-17.00 månd-torsd 9.00-16.00 fredag (helgen återkommer vi med)