Nyhetsbrev nr.1 - 2021

God fortsättning på ännu ett golfår 2021

Julen är avklarad - check! Nyår är avklarat - check! Nu känns det som att vi går mot ljusare tider, både vädermässigt och virusmässigt. Vi måste hoppas och tro på att vaccinet kommer att få den effekt som alla önskar, så att vi åtminstone kan få en hyfsat normal sommar och tid därefter ... För mig personligen är det en självklarhet att vaccinera mig så fort det blir min tur! Jag hoppas alla andra har samma inställning ... medvetenheten om vad ett virus har gjort med jordens befolkning under 2020 borde vara en tydlig riktlinje!

På Holms Golfklubb fortsätter nu planeringen som vanligt för en ny säsong. Vi hoppas självklart att den friskvård och frihet som golfen kan erbjuda under dessa pandemitider får lov att fortsätta. Tills annat sägs kör vi på och hoppas som vanligt på en tidig säsongsöppning (den traditionella öppningstävlingen släpps snart).

Var rädda om er själva och alla andra ni möter - gör skillnad - håll avstånd - följ uppsatta rekommendationer!

Har ni slängt ut julen? Det har jag ... ha en härlig vinterhelg!

Magnus

Lite smått och gott!

ÅRSMÖTE 2021
Som vanligt är det på sin plats att avisera årsmötet i god tid - så här kommer andra aviseringen så man kan passa på att notera datumet i sin kalender - ligger även i klubbens kalender på hemsidan. Torsdag 4 mars kl 18.30. Mötet kommer som det ser ut idag att ske digitalt på ett eller annat sätt. Förändras normer och villkor för hur många man får samlas så anpassar vi oss efter det. Motioner ska vara klubben tillhanda senast 2/2-2021, skickas in via mail till magnus@holmsgk.se

KLUBBHUSBYGGNAD LÅST SÅ LÄNGE BANAN ÄR STÄNGD
Tills vi eventuellt kan öppna banan med en vinterslinga kommer klubbhusbyggnaden vara helt låst, av säkerhetsskäl då kansliarbetet mestadels bedrivs hemifrån, så är man på klubben och behöver gå på toa ... då är den utvändiga toaletten öppen som vanligt!

VINTERGREENER
Som ni säkert märkt så har nu ett lätt snötäcke lagt sig över banan ... detta betyder att vi kommer att avvakta med att sätta ut vinterflaggor och öppna för vinterspel.

RESULTAT - JULTÄVLING - Ditt bästa golfminne 2020

VINNARE 2020 - "DEN SURA HOLE IN ONE - SPELAREN"

Den 3:e juli 2020 spelade jag och min man tävling på Holm. Det var Fyrboll bästboll – Uffes golfshop. Vi spelade tillsammans med två jättetrevliga killar som inte var från klubben.

Allt eftersom tävlingen fortskred blev jag mer och mer irriterad för jag tyckte inte att jag bidrog med så många poäng. Man vill ju prestera och leverera men det funkade inte särskilt bra för mig och min man gjorde flest poäng. Jag kände mig mest som en belastning. Med prestationsångest och temperament byggde jag undan för undan upp ett stigande raseri invärtes.

Vi hade spelat färdigt hål nr 14 och tog oss upp för backen till 15.  Där sitter Uffe och har nån närmst-flagg tävling. Ingen av oss deltog dock. Killarna började spela ut och alla hamnade på green. Jag säger då surt till maken att jag skiter i att spela ut för jag kommer inte närmare ändå. Han tycker att ”det är klart att du skall slå, du kan ju göra en hole-in-one.” ”Klart att jag inte kan” svarar jag och går med raska steg fram till röd tee. Peggar upp bollen, drar till den med en hybridklubba och det blir ett skitslag som går åt vänster mot slänten. Jag är självklart missnöjd med slaget, skickar ner klubban i bagen och börjar snabbt gå mot green. Killarna tittar mot min boll som far iväg mot slänten och sedan börjar den studsa mot höger. Flaggan står ganska långt bak till vänster.

Jag fortsätter framåt, tittar på min boll och hör hur killarna börjar skrika. Plötsligt blir det helt tyst, jag tittar framåt och ser att bollen hoppar och studsar på greenen för att slutligen hoppa ner i koppen. Jag är fortfarande lika sur, gör ett snabbt konstaterande att ”jaha den gick ju i” och tänker att det var ju inte så här det skulle gå till. I min fantasi får man ett perfekt slag som går rakt in på greenen och fint rullar i.

Killarna utbrister ”bollen går i” och ropar, skrattar och har kul. Killarna kommer efter mig fram till hålet och jag tar upp bollen och ställer mig med armarna i kors och väntar att de skall putta färdigt. Vid tillfället kände jag ingen glädje bara ett kallt konstaterande att jag i alla fall bidrog med 5 poäng på hålet. Vi fortsätter mot hål nr 16 och den ena motspelaren tackar för att han fått uppleva en hole-in-one.

Vi fortsätter rundan och sakta börjar jag fatta och också känna glädje av händelsen. Vi avslutade i restaurangen med en flaska bubbel och då var det ganska kul. Då fattade jag också att jag faktiskt hade vunnit en säng.

Förlåt, alla som mötte mig den dagen, att jag inte var så glad som man kunde förvänta sig och tack till Mikael Persson/Jensen sängar.

// Ann

--------------------------------------------------------------------------------------------

Efter att ha fått in ett 10-tal roliga, trevliga och spektakulära bidrag har vi valt ut det vinnande bidraget som vinner 1 st Golfhäfte 2021 + 1 god chokladask! GRATTIS TILL ANN JOHANSSON! (Läs Anns egna inskickade berättelse ovan)

Plats nr 2: Ronnie Nilsson (presenteras nästa vecka, 1/2 dussin golfbollar, samt chokladask)