Nyhetsbrev 9 - 2019

Vilket härligt vårväder vi har!

Nu gäller det att ta tillvara på solstrålarna och de lite högre temperaturerna - verkar som det ska slå om tillfälligt under kommande vecka. Det är ju trots allt bara februari/mars ännu. Men vi hoppas det vänder tillbaka lika snabbt igen i så fall : )

Även idag innehåller nyhetsbrevet en massa bra info som är viktig att känna till! Så läs gärna hela brevet för att ta del av allt.    

157 BIDRAG INSKICKADE - SISTA DAGEN ATT TÄVLA - NÄR ÖPPNAR VI FÖR SÄSONGEN MED ORDINARIE SLINGA OCH GREENER? - Kl 12,00 i morgon fredag 1 mars blir sista dag/tid för inlämning av gissning. Vill ni vara med och ha chansen att vinna 1 st lunchkort till restaurangen (värde 950 kr) + den nya regelboken 2019 (värde 40 kr) använd TÄVLINGSFORMULÄRET >> ! Är ni bland de 20 som gissat närmst dagens datum läggs ni upp på startsidan som TOPP 20 ... namnen plockas bort i takt med att datumet passerats och vi ej ännu öppnat! 

ÅRSMÖTET DEN 7 MARS - OBS NY LOKAL I KULTURHUSET - OBS - Vi kommer i år att ha Holms GK:s årsmöte på Nya Kulturhuset Najaden i (NYTT) Stora Konsertsalen - använd huvudingången till Kulturhuset). Kl 18,30 - Årsmöteshandlingarna finns att tillgå via denna LÄNK >>, dokumentet finns även nu att få utskrivet i kansliet.
OBS! Tänk på att betala p-avgiften när ni parkerar utanför Kulturhuset då där ej finns några gratis parkeringar!

STÄDDAG 2019 - Ni kan nu boka in söndag 24 mars kl 9-13 då klubben arrangerar årets städdag. Ni som är fullvärdiga- samt vardagsmedlemmar och deltar på städdagen slipper betala städavgiften på 200 kr som läggs på höstfakturan inför 2020 års första fakturering i oktober 2019. Det bjuds även i år på korv med bröd!

KANSLIET & SHOPEN INGA FASTA ÖPPETTIDER - Har ni frågor till shopen kan ni maila till shopen@holmsgk.se och har ni frågor till kansliet kan ni maila till info@holmsgk.se

Ha en trevlig vårhelg // Magnus

FACEBOOK - Golfgruppen på Holms Golfklubb

NYHET TILL ALLA GOLFARE - som vill spela på Holms GK och som kanske inte alltid har full boll eller någon att spela med. Många idrottsföreningar har börjat med liknande sidor/grupper för att skapa lite liv och gemenskap i spelet och möjlighet för alla att hitta någon att spela med!

https://www.facebook.com/groups/golfgruppenholmsgk/ (KLICKA PÅ LÄNKEN OCH GÅ MED I GRUPPEN)

Denna grupp är enbart till för att söka spel-/golfsällskap på Holms Golfklubb. Kanske är du ensam och sugen på en runda? Lägg ut en förfrågan här på Facebook - kanske någon har en tid bokad och du får hoppa in ... eller så bokar ni en tid ihop och ses ute i grönskan!

Ni kan även söka tävlingspartners här till lagtävlingarna på Holm. Golf är en social sport och vi vill att ALLA ska få chansen att komma ut ... såväl ensamma som alla andra. Har ni en treboll bokad och någon lägger ut att de vill spela ... då uppskattar vi om ni släpper in personen i bollen! På Holms GK bryr vi oss om varann och det ska vara enkelt och roligt att spela!

VÄLKOMNA till Golfgruppen på Holms GK!

OBS! Vi förbehåller oss rätten att censurera olämpliga inlägg eller olämpligt innehåll. Huvudansvarig för gruppen är klubbchefen Magnus Månsson

NY Restaurangchef 2019 - Filip Johnsson

Den 15 mars börjar vår nya restaurangchef Filip Johnsson här hos oss på Holms GK. Filip har arbetat på Chalenius & Fredins mat och event sedan i höstas och dessförinnan på Tönnersjö Golfrestaurang som restaurangchef i 3 år. Filip är 25 år och en duktig golfare med 3,5 i hcp. Han sitter även som junioransvarig på HGDF (Hallands Golfförbund).

Filip kommer jobba aktivt för att minska matsvinnet och även jobba mer med klimatsmart mat, samtidigt som han vill erbjuda något som passar alla. Han ser med spänning fram emot det nya golfåret och att få träffa dig som medlem inne hos honom i restaurangen.

I samband med att Filip tar över rodret i restaurangen sker en hel del nyheter och förändringar till det positiva ... lunchpris alla dagar i veckan 95 kr (även helg), veckans pasta införs, veckans sallad kommer att finnas, samt en hel del andra attraktiva förändringar för alla medlemmar och gäster.

Vi hoppas och tror att detta kommer bli ett lyft för verksamheten och vi kommer presentera ännu fler restaurangnyheter framöver!

VÄLKOMMEN till oss Filip & VÄLKOMNA till Holms Golfrestaurang alla medlemmar!

Försäljning av lunchkort 2019 / Sätta in på konto i restaurangen tas bort 2019

Från och med i år kommer vi endast att sälja lunchkort med 10 luncher + 1 på köpet (11 totalt) för 950 kr, och dessa kommer gälla alla dagar hela veckan. Vi går tillbaka till 95 kr alla dagar inklusive helgerna. Det kommer även finnas möjlighet att köpa lösa lunchkuponger för 95 kr om ni vill ge bort i present eller liknande.

Möjligheten att sätta in pengar på konto i restaurangen tas bort i år då det är ett betalmedel som är svårt att reglera på rätt sätt i bokföringen. OBS! Ni som fortfarande har lite innestående från 2018 får självklart köpa upp detta.

Ni kan fr.o.m. nu köpa Lunchkort i kansliet - det går bra att beställa via info@holmsgk.se och betala mot faktura eller SWISH 123 225 22 11

TIDSBOKNING ÖPPEN - NYHET 2019

Vi har redan nu öppnat tidsbokningen fr.o.m. 1 april. Skulle vi inte ha öppnat då tas samtliga bokade tider bort de dagar vi inte har öppnat ... OCH öppnar vi tidigare öppnar vi självklart upp tidsbokningen i mars också, så fort vi ser vad som händer med väder och vind! Vi gör detta för att ni redan nu ska kunna planera in lite skön vårgolf tidigt!

OBS! Alla som inte har autogiro kommer att bli belagda med en greenfeekostnad när ni bokar. Detta blir så tack vare att del 2 av årsavgiften inte är fakturerad ännu, men efter faktureringen är gjord kommer det att ändras till 0 kr (utom för Greenfeemedlemmar).

Regelkvällar på klubben - anmälan

Nu har vi spikat 3 (1 genomfördes igår 27/2) datum för genomgång av de nya reglerna för golfspel 2019. Svårt att exakt veta hur lång tid det tar med frågor från er osv. men räkna med 1,5-2 timmar. Alla tillfällen startar 17,30 och platsen är konferensrummet på andra våningen i klubbhuset. Anmälan gör ni fr.o.m. ikväll via Min Golf. Datumen är 5/3 och 27/3. Har ni svårt att hantera Min Golf kan ni maila mig på magnus@holmsgk.se så lägger jag in er - maila då det datum ni önskar gå och ert namn + golf-ID. Vi kommer att ta max 36 personer per tillfälle, ser vi att dessa 2 tillfällena ej räcker så skapar vi nya.

Direktlänk för anmälan och inlogg till den 5 mars kl 17,30 >> (30 av 36 platser bokade)

Direktlänk för anmälan och inlogg till den 27 mars kl 17,30 >> (19 av 36 platser bokade)

NYA Golfbilar 2019 - Årskort ersätts av klippkort

I takt med att efterfrågan ökar på uthyrning av golfbilar för golfspel beslutade klubben innan jul att ersätta befintliga golfbilar (som med åren blivit slitna och kräver mycket underhåll) med 6 stycken NYA Club Car Golfbilar. I samband med att klubben fr.o.m. säsongsstart kan erbjuda helt nya fräscha bilar förändrar vi också prisbilden en del på uthyrande av golfbil både till medlem och gäst.

Bl.a. plockar vi bort begreppet HELÅRSBIL och ersätter det med KLIPPKORT. Nedan ser ni de nya priserna som gäller för 2019:

Golfbil 18 hål utan läkarintyg     350 kr       36 hål 500 kr
Golfbil 9 hål utan läkarintyg 175 kr  
Golfbil 18 hål med läkarintyg 250 kr 36 hål 400 kr
Golfbil 9 hål med läkarintyg 175 kr  
Klippkort 20 klipp 1000 kr 1 klipp = 9 hål  2 klipp = 18 hål

Klippkorten finns att köpa i kansliet från och med nu.

GOLFBIL & Alkohol: Vi har 0-tollerans avseende alkohol och golfbil här på Holms GK. Det är samma regler som gäller för golfbil som för vanlig personbil. Ertappas ni med att dricka alkohol i samband med att ni kör golfbil på vår bana, förbehåller vi oss rätten att tillkalla polis för alkoholkontroll.

KALLELSE Ideella möte nr 2

Söndagen den 18 november förra året inledde vi ett arbete med att förnya och väcka vår ideella verksamhet till liv igen här på Holms GK. Ca 20 personer deltog. Dessa 20 var 20 av 47 som hade uppgett i medlemsundersökningen att de ville hjälpa till ideellt. Mötet var givande och många bra punkter diskuterades.

Nu är det dags att skrida till verket och lägga upp planerna inför säsongen som är i antågande! Därför går vi nu ut med en generell kallelse i veckobrevet för att se om fler utöver dessa 20 vill komma till möte nr 2 som kommer att hållas uppe på klubben ONSDAG 20 MARS kl 17,30-19,30?

Vi tänker oss att fortsätta prata om det som behövs göras på klubben och där vi behöver ideellas hjälp ... för att veta hur många som kommer vill vi att ni anmäler er via Min Golf eller till mig på magnus@holmsgk.se

Direktlänk till anmälan på Min Golf >> (Logga in med golf-ID och ditt lösen på Min Golf)

Matchplay Cup 2019 - Dags för anmälan - Nytt för i år - Valfri tee i alla matcher (16 anmälda 190228)

För 11:e året i rad anordnas denna populära matchspelstävling som för sjätte året i rad spelas på Holms Golfklubb i Halmstad (5 tidigare år har tävlingen spelats på Strandtorps GK). NYTT FÖR I ÅR - Vi spetsar till det lite i år och gör spelet lite mer strategiskt och testar valfri tee vid alla matcher, ni kan spela vitt en match och blått nästa osv, ni behöver ej spela samma tee som motspelaren!

Spelformen är 18 håls matchspel singel med hcp. Först spelas en kvalserie för att kvala in till slutspelsträdet. Serierna innehåller x antal spelare (beroende på antal anmälda) där de 2 bästa går vidare till slutspel.

Plats: Holms Golfklubb
Anmälan: Senast 15 april 2019 (anmälan här på Min Golf)
Start: 22 april 2019
Slut: Final och Match om 3:e pris söndag 22 september kl 9,00
Klassindelning: En gemensam klass.
(EGA Exakt Tävlings-hcp krävs) ÖPPEN för alla!
Startavgift: 250 SEK + tävlingsgreenfee för icke
medlem 750 kr för hela seriespelet inkl. ev finalspel!
OBS! Avgifterna skall betalas här på Min Golf, i kansliet eller via SWISH 123 225 22 11 (ange Matchplay CUP + golf-ID) senast måndag 22 april 2019!

Regler och mer INFO hittar du här >>

Direktlänk till anmälan >> (Nu fungerande!)

Seniorträning 2019 och Tvådagarskurser

TVÅDAGARSKURS: Här är ett tillfälle för dig som vill ha en genomgång av ditt golfspel. Vi tränar både sving och närspel. Kursen är öppen för såväl Holms medlemmar som andra (varför inte kombinera med hotellpaket). Vi tränar mellan 10.00 och 13.30 (inkl. fikapaus) i 2 dagar.

 • 11-12 maj 2019 kl 10.00-13.30
 • Pris 695:- inkl. fika, max 10 personer.

SENIORTRÄNING: Riktar sig till dig som är 22 år eller äldre och vill starta säsongen på bästa möjliga sätt. Varje grupp tränar en gång i veckan under 7 veckors tid. Träningen omfattar sving och närspel och det kan även bli en del teori vid dåligt väder. Max 10 deltagare per grupp, pris 695:- per person. 

 • Grupp 1: HCP 4-54, tisdagar 17.30-18.30, start 23 april 2019
 • Grupp 2: HCP 4-54, tisdagar 18.30-19.30, start 23 april 2019
 • Grupp 3: HCP 4-54, torsdagar 17.30-18.30, start 25 april 2019
 • Grupp 4: HCP 4-54, torsdagar 18.30-19.30, start 25 april 2019
 • NYHET 2019: Grupp 5: HCP 4-54, tisdagar 10.00-11.00 start 23 april 2019

Anmälan till Uffe på 035 - 381 16 eller 0708-58 41 52 eller e-post: golf.shopen@telia.com. Du kan också kontakta kansliet på 035-384 00 eller info@holmsgk.se.

Vill du träna golf med oss utomlands? Läs mer på Golf Joy Academys sida >>

NYBÖRJARKURSER 2019

SPRID GÄRNA NEDAN TILL ICKE GOLFANDE VÄNNER & BEKANTA!
 
Våra populära nybörjarkurser har gett cirka 100 personer varje år en ny fritidsaktivitet. Välkommen du också! Nya kurser startar under våren och flera under sommaren och hösten. 

Välkommen att anmäla dig till någon av nybörjarkurserna. Varje kurs består av 12 timmar med praktik, golfregler och golfvett. I avgiften ingår även den nya teoriboken med inlogg till bra självstudiematerial. Här på Holm tar vi hand om dig som är nybörjare så att du kommer ner till 36 i hcp, i kursen ingår 1,5 timmars repetitionskurs varannan vecka tills du har kommit ner till HCP 36.

Vi kan nu även erbjuda ett fullvärdigt kursmedlemskap där vi bjuder på nybörjarkursen ... Som SENIOR betalar du 3995 kr inklusive kurs och medlemskap år 1, du får då en B-spelrätt av klubben, samt fria rangebollar. För mer info - prata med kansliet 035-381 89.

 • Nybörjarkurs 1 - 2019 - 19-22/4 kl 10-13 (påskhelgen)
 • Nybörjarkurs 2 - 2019 - 1/5, 4-5/5 och 12/5 kl 10-13
 • Nybörjarkurs 3 - 2019 - 30-31/5 och 1-2/6 kl 10-13 (kristi himmelsfärd)
 • Pris vuxna 1995:- (3995:- inklusive medlemskap år 1), barn upp till 15 år 1295:- (medlemskap 0:- år 1)

Nybörjare är också välkomna att kontakta Uffe för individuellt anpassade utbildningar.

Repetitionstillfällen 2019

För dig som har gått på nybörjarkurs under året och för dig som har hcp mellan 36 och 54 kommer repetitionstillfällen att ordnas utan extra kostnad. 
Nästa tillfällen är xx/xx kl 17.30

Anmälan till Uffe på 035 - 381 16 eller 0708-58 41 52 eller e-post: golf.shopen@telia.com. Du kan också kontakta kansliet på 035-384 00 eller info@holmsgk.se.

Kontakt - Öppettider - Övrigt

Vill du skicka e-post eller ringa till oss så når du oss på: 

Kansli/Tidsbokning: 035-384 00 info@holmsgk.se
Greenkeppers/Banan: 035-384 89 stefan@holmsgk.se
Shopen: 035-381 16 shopen@holmsgk.se
Restaurangen: 035-380 81 filip@holmsgk.se

Öppettider shop/reception: Varierande ... kontakta oss på något av ovan sätt om ni har frågor!