Nyhetsbrev 8 - 2019

Det våras - snart städdag på klubben

På nyheterna pratar de om att våren har kommit till Skåne och Halland - det hoppas vi på - och att den är här för att stanna! Gräset börjar sakteliga att växa i vårsolen och vi håller tummarna för att det inte kommer några bakslag ... banan och greenerna ser bra ut inför säsongsöppningen.

Idag är nyhetsbrevet lite längre än vanligt och innehåller en massa ny och viktig information värd att läsa!    

98 BIDRAG INSKICKADE - SISTA VECKAN ATT TÄVLA - NÄR ÖPPNAR VI FÖR SÄSONGEN MED ORDINARIE SLINGA OCH GREENER? - 1 mars blir sista dag för inlämning av gissning. Vill ni vara med och ha chansen att vinna 1 st lunchkort till restaurangen (värde 950 kr) + den nya regelboken 2019 (värde 40 kr) använd TÄVLINGSFORMULÄRET >> ! Är ni bland de 20 som gissat närmst dagens datum läggs ni upp på startsidan som TOPP 20 ... namnen plockas bort i takt med att datumet passerats och vi ej ännu öppnat! 

ÅRSMÖTET DEN 7 MARS - Vi kommer i år att ha Holms GK:s årsmöte på Nya Kulturhuset Najaden i en lokal som heter Studio 2 - ingång vid Kattegattkliniken (50 meter till vänster om stora ingången till Kulturhuset). Kl 18,30 - Årsmöteshandlingarna finns att tillgå via länk fr.o.m. 28/2 (kommer i nästa veckobrev), det kommer även finnas möjlighet att hämta ditt utskrivna ex i kansliet fr.o.m. 28/2.

STÄDDAG 2019 - Ni kan nu boka in söndag 24 mars kl 9-13 då klubben arrangerar årets städdag. Ni som är fullvärdiga- samt vardagsmedlemmar och deltar på städdagen slipper betala städavgiften på 200 kr som läggs på höstfakturan inför 2020 års första fakturering i oktober 2019. Det bjuds även i år på korv med bröd!

TIDSBOKNING ÖPPEN - NYHET 2019 ... vi har redan nu öppnat tidsbokningen fr.o.m. 1 april. Skulle vi inte ha öppnat då tas samtliga bokade tider bort de dagar vi inte har öppnat ... OCH öppnar vi tidigare öppnar vi självklart upp tidsbokningen i mars också, så fort vi ser vad som händer med väder och vind! Vi gör detta för att ni redan nu ska kunna planera in lite skön vårgolf tidigt!

KANSLIET & SHOPEN INGA FASTA ÖPPETTIDER - Har ni frågor till shopen kan ni maila till shopen@holmsgk.se och har ni frågor till kansliet kan ni maila till info@holmsgk.se

Ha en trevlig vårhelg // Magnus

Regelkvällar på klubben - anmälan

Nu har vi spikat 3 datum för genomgång av de nya reglerna för golfspel 2019. Svårt att exakt veta hur lång tid det tar med frågor från er osv. men räkna med 1,5-2 timmar. Alla tillfällen startar 17,30 och platsen är konferensrummet på andra våningen i klubbhuset. Anmälan gör ni fr.o.m. ikväll via Min Golf. Datumen är 27/2, 5/3 och 27/3. Har ni svårt att hantera Min Golf kan ni maila mig på magnus@holmsgk.se så lägger jag in er - maila då det datum ni önskar gå och ert namn + golf-ID. Vi kommer att ta max 30 personer per tillfälle, ser vi att dessa 3 tillfällena ej räcker så skapar vi nya.

Direktlänk för anmälan och inlogg till den 27 februari kl 17,30 >> (14 av 30 platser bokade)

Direktlänk för anmälan och inlogg till den 5 mars kl 17,30 >> (12 av 30 platser bokade)

Direktlänk för anmälan och inlogg till den 27 mars kl 17,30 >> (12 av 30 platser bokade)

NYA Golfbilar 2019 - Årskort ersätts av klippkort

I takt med att efterfrågan ökar på uthyrning av golfbilar för golfspel beslutade klubben innan jul att ersätta befintliga golfbilar (som med åren blivit slitna och kräver mycket underhåll) med 6 stycken NYA Club Car Golfbilar. I samband med att klubben fr.o.m. säsongsstart kan erbjuda helt nya fräscha bilar förändrar vi också prisbilden en del på uthyrande av golfbil både till medlem och gäst.

Bl.a. plockar vi bort begreppet HELÅRSBIL och ersätter det med KLIPPKORT. Nedan ser ni de nya priserna som gäller för 2019:

Golfbil 18 hål utan läkarintyg     350 kr       36 hål 500 kr
Golfbil 9 hål utan läkarintyg 175 kr  
Golfbil 18 hål med läkarintyg 250 kr 36 hål 400 kr
Golfbil 9 hål med läkarintyg 175 kr  
Klippkort 20 klipp 1000 kr 1 klipp = 9 hål  2 klipp = 18 hål

Klippkorten finns att köpa i kansliet från och med nu.

GOLFBIL & Alkohol: Vi har 0-tollerans avseende alkohol och golfbil här på Holms GK. Det är samma regler som gäller för golfbil som för vanlig personbil. Ertappas ni med att dricka alkohol i samband med att ni kör golfbil på vår bana, förbehåller vi oss rätten att tillkalla polis för alkoholkontroll.

KALLELSE Ideella möte nr 2

Söndagen den 18 november förra året inledde vi ett arbete med att förnya och väcka vår ideella verksamhet till liv igen här på Holms GK. Ca 20 personer deltog. Dessa 20 var 20 av 47 som hade uppgett i medlemsundersökningen att de ville hjälpa till ideellt. Mötet var givande och många bra punkter diskuterades.

Nu är det dags att skrida till verket och lägga upp planerna inför säsongen som är i antågande! Därför går vi nu ut med en generell kallelse i veckobrevet för att se om fler utöver dessa 20 vill komma till möte nr 2 som kommer att hållas uppe på klubben ONSDAG 20 MARS kl 17,30-19,30?

Vi tänker oss att fortsätta prata om det som behövs göras på klubben och där vi behöver ideellas hjälp ... för att veta hur många som kommer vill vi att ni anmäler er via Min Golf eller till mig på magnus@holmsgk.se

Direktlänk till anmälan på Min Golf >> (Logga in med golf-ID och ditt lösen på Min Golf)

TÄVLINGAR 2019

Nu ligger alla årets tävlingar upplagda i GIT och vår kalender på hemsidan ( det är bara en tävling som ännu inte är 100% spikad - vi väntar på besked från Ostslaget-folket om man kör vidare även år 21 ... vilket vi givetvis hoppas på! ) Nedan ser ni kortfattat vilka tävlingar som är klubbtävlingar (åldersseriespel och andra är ej med i denna lista). Tyvärr har Landmanns klivit av inför detta året ... men som ni ser så har vi en härlig tävlingsbuffé framför oss! Lägg till detta en del andra tävlingar som vi anordnar för SGF Junior Elit, Golfhuvustaden och andra så känns det som att vi får visa vår fina bana för många hungriga tävlande!

Självklart har vi också VSOP på onsdagar i år! Alla omgångarna ligger upplagda i GIT ... NYTT för i år på VSOP är att man i år vinner Lunchkuponger istället för golfbollar. Ett bra sätt att njuta av Filips (vår nya restaurangchef) goda mat. Och så kvalar man såklart in till finalen i september mer ett fint prisbord!

 • 22 april - Matchplay Cup seriespel startar
 • 16 maj - Tvåklubben VÅR
 • 19 maj - Damdag på Holms GK - sponsrad av Motorhalland
 • 26 maj - NYHET - Greenkeepers Revenge - sponsrad av leverantörer till banan
 • 15 juni - Barncancergolfen 2019
 • 18 juni - Halmstad Långgolf
 • 21 juni - Midsommargolfen
 • 4 juli - Holmaveckan - Jensen Sängar
 • 5 juli - Holmaveckan - Uffes Golfshop
 • 6 juli - Semesterslaget - JM:s Chark / Toms/Anton Bergh
 • 7 juli - Holmaveckan - SMYCKA
 • 10-11 augusti - Klubbmästerskap För ALLA
 • 15 augusti - Tvåklubben HÖST
 • 1 september - Ostslaget (preliminärt än så länge)
 • 15 september - Hallands Gentlemän A-klass
 • 22 september - NYHET - Körv Für Alles - tvåmannascramble - sponsrad av Sigfrid Johanssons Måleri
 • 29 september - VSOP Final
 • 6 oktober - Klubbens Flaggtävling - sponsrad av Motorhalland & Klubben

STUDENT 2019

Har du varit studentmedlem under 2018, men inte tänker fortsätta med det 2019 pga. att du inte studerar eller kanske flyttat från Halmstad? Då skulle vi gärna vilja få reda på det senast 5 mars 2019. Ni kan höra av er via mail till magnus@holmsgk.se. Hör vi inget av er förutsätter vi att ni fortsätter som studenmedlemmar även 2019 och faktuering sker i mitten av mars. Samma kostnad i år på 1950 kr som föregående år.

VÅRT ERBJUDANDE, som du som redan är medlem här gärna får sprida till övriga golfande studenter ni känner!?

PLUGGAR DU? Är du student och läser minst 75% så har vi ett mycket attraktivt erbjudande för DIG under din studietid ... som STUDENTMEDLEM har du samma villkor som en fullvärdig medlem och dessutom ingår fria rangebollar under året!

Anmälan gör du på: http://www.holmsgk.se/…/kl…/medlemskap/ansokan-om-medlemskap

VÄRVNINGSPREMIE: Är du redan studentmedlem hos oss? Då har du nu chansen att tjäna in en fin värvningspremie för varje studentmedlem du värvar! För varje NY studentmedlem du värvar erhåller du 1 st lunchkupong för Dagens lunch i vår golfrestaurang under 2019 (OBS! Den ansökande måste ange den värvande + golf-ID i sin anmälan)

Går du på högskolan och kan tänka dig ställa upp som ambassadör och hjälpa till att sprida lite marknadsföring om vårt studentmedlemskap? Hör av dig till mig Magnus på 070-3536447 eller magnus@holmsgk.se.

Matchplay Cup 2019 - Dags för anmälan - Nytt för i år - Valfri tee i alla matcher (13 anmälda 190222)

För 11:e året i rad anordnas denna populära matchspelstävling som för sjätte året i rad spelas på Holms Golfklubb i Halmstad (5 tidigare år har tävlingen spelats på Strandtorps GK). NYTT FÖR I ÅR - Vi spetsar till det lite i år och gör spelet lite mer strategiskt och testar valfri tee vid alla matcher, ni kan spela vitt en match och blått nästa osv, ni behöver ej spela samma tee som motspelaren!

Spelformen är 18 håls matchspel singel med hcp. Först spelas en kvalserie för att kvala in till slutspelsträdet. Serierna innehåller x antal spelare (beroende på antal anmälda) där de 2 bästa går vidare till slutspel.

Plats: Holms Golfklubb
Anmälan: Senast 15 april 2019 (anmälan här på Min Golf)
Start: 22 april 2019
Slut: Final och Match om 3:e pris söndag 22 september kl 9,00
Klassindelning: En gemensam klass.
(EGA Exakt Tävlings-hcp krävs) ÖPPEN för alla!
Startavgift: 250 SEK + tävlingsgreenfee för icke
medlem 750 kr för hela seriespelet inkl. ev finalspel!
OBS! Avgifterna skall betalas här på Min Golf, i kansliet eller via SWISH 123 225 22 11 (ange Matchplay CUP + golf-ID) senast måndag 22 april 2019!

Regler och mer INFO hittar du här >>

Direktlänk till anmälan >> (Nu fungerande!)

Regelböcker till fsg och Golfhäftet 2019 inkl PLUS

Nu har vi fått hem både R&A:s NYA regelbok för spelaren och den NYA Genvägen till Golfens Regler

 • R&A:s Regelbok kostar 40 kr
 • Genväg till Golfens Regler kostar just NU 129 kr (rek.ord 159 kr)

Ni kan även t.o.m. 28/2 köpa Golfhäftet 2019 för 495 kr och få med PLUS på köpet. 

Vill ni redan nu köpa någon av ovan produkter? Hör av er till mig på 035-384 00 så löser vi det på bästa sätt (jag är ju bara på plats sporadiskt just nu, men vi hittar alltid en bra lösning!)

Seniorträning 2019 och Tvådagarskurser

TVÅDAGARSKURS: Här är ett tillfälle för dig som vill ha en genomgång av ditt golfspel. Vi tränar både sving och närspel. Kursen är öppen för såväl Holms medlemmar som andra (varför inte kombinera med hotellpaket). Vi tränar mellan 10.00 och 13.30 (inkl. fikapaus) i 2 dagar.

 • 11-12 maj 2019 kl 10.00-13.30
 • Pris 695:- inkl. fika, max 10 personer.

SENIORTRÄNING: Riktar sig till dig som är 22 år eller äldre och vill starta säsongen på bästa möjliga sätt. Varje grupp tränar en gång i veckan under 7 veckors tid. Träningen omfattar sving och närspel och det kan även bli en del teori vid dåligt väder. Max 10 deltagare per grupp, pris 695:- per person. 

 • Grupp 1: HCP 4-54, tisdagar 17.30-18.30, start 23 april 2019
 • Grupp 2: HCP 4-54, tisdagar 18.30-19.30, start 23 april 2019
 • Grupp 3: HCP 4-54, torsdagar 17.30-18.30, start 25 april 2019
 • Grupp 4: HCP 4-54, torsdagar 18.30-19.30, start 25 april 2019
 • NYHET 2019: Grupp 5: HCP 4-54, tisdagar 10.00-11.00 start 23 april 2019

Anmälan till Uffe på 035 - 381 16 eller 0708-58 41 52 eller e-post: golf.shopen@telia.com. Du kan också kontakta kansliet på 035-384 00 eller info@holmsgk.se.

Vill du träna golf med oss utomlands? Läs mer på Golf Joy Academys sida >>

NYBÖRJARKURSER 2019

SPRID GÄRNA NEDAN TILL ICKE GOLFANDE VÄNNER & BEKANTA!
 
Våra populära nybörjarkurser har gett cirka 100 personer varje år en ny fritidsaktivitet. Välkommen du också! Nya kurser startar under våren och flera under sommaren och hösten. 

Välkommen att anmäla dig till någon av nybörjarkurserna. Varje kurs består av 12 timmar med praktik, golfregler och golfvett. I avgiften ingår även den nya teoriboken med inlogg till bra självstudiematerial. Här på Holm tar vi hand om dig som är nybörjare så att du kommer ner till 36 i hcp, i kursen ingår 1,5 timmars repetitionskurs varannan vecka tills du har kommit ner till HCP 36.

Vi kan nu även erbjuda ett fullvärdigt kursmedlemskap där vi bjuder på nybörjarkursen ... Som SENIOR betalar du 3995 kr inklusive kurs och medlemskap år 1, du får då en B-spelrätt av klubben, samt fria rangebollar. För mer info - prata med kansliet 035-381 89.

 • Nybörjarkurs 1 - 2019 - 19-22/4 kl 10-13 (påskhelgen)
 • Nybörjarkurs 2 - 2019 - 1/5, 4-5/5 och 12/5 kl 10-13
 • Nybörjarkurs 3 - 2019 - 30-31/5 och 1-2/6 kl 10-13 (kristi himmelsfärd)
 • Pris vuxna 1995:- (3995:- inklusive medlemskap år 1), barn upp till 15 år 1295:- (medlemskap 0:- år 1)

Nybörjare är också välkomna att kontakta Uffe för individuellt anpassade utbildningar.

Repetitionstillfällen 2019

För dig som har gått på nybörjarkurs under året och för dig som har hcp mellan 36 och 54 kommer repetitionstillfällen att ordnas utan extra kostnad. 
Nästa tillfällen är xx/xx kl 17.30

Anmälan till Uffe på 035 - 381 16 eller 0708-58 41 52 eller e-post: golf.shopen@telia.com. Du kan också kontakta kansliet på 035-384 00 eller info@holmsgk.se.

Kontakt - Öppettider - Övrigt

Vill du skicka e-post eller ringa till oss så når du oss på: 

Kansli/Tidsbokning: 035-384 00 info@holmsgk.se
Greenkeppers/Banan: 035-384 89 stefan@holmsgk.se
Shopen: 035-381 16 shopen@holmsgk.se
Restaurangen: 035-380 81 filip@holmsgk.se

Öppettider shop/reception: Varierande ... kontakta oss på något av ovan sätt om ni har frågor!