Nyhetsbrev 6-2020

Stormen Dennis är på väg in i helgen!

Stormen Ciara lämnade oss i början av veckan och denna helgen är efterföljaren Dennis på väg in ... vi hoppas det blir en lika lindrig variant som i söndags! Banan klarade sig bra och det var nåt enstaka gammalt träd som fick vika ner sig för vinden.

Men idag skiner i alla fall solen och det är Alla Hjärtans Dag! I dagens nyhetsbrev kan ni ta del av självstudiematerial inför införandet av det nya Världshandikappet, samt en inbjudan till en kväll där vi eftersöker ideell hjälp under 2020 (se nedan).

TOPP 5 - GISSA ÖPPNING
Ert bidrag skickar ni in via formuläret på: http://www.holmsgk.se/se/tavlingar/tavling-nar-oppnar-banan-2020 (ni hittar hela listan via länken):

21 februari 10.00 Johnny Evertsson
29 februari 10.00 Anders Lundgren
29 februari 10.00 Linus Alm
1 mars 9.00 Fredrik Blum
2 mars 11.00 Anniqa Othind

Boka lektion med Uffe på Halmstad Golfarena
Uffe är hemma igen för er som vill boka lektion med honom på Halmstad Golfarena. Kostnad 40 minuter 550 kr (inkl. bollar), har du som Holmare även medlemskap på arenan betalar du 500 kr för lektionen. Bra möjlighet för alla att hålla svingen igång! Ni bokar lektion genom att ringa eller sms:a Uffe på 070-858 41 52 (ej bokn.bar online på arenan). Datum: 11/2-7/3

Ha en trevlig, men kanske stormig februarihelg!

Magnus Månsson / Klubbchef

Vi söker ideell hjälp under 2020

Liksom föregående år söker vi ideell hjälp från er medlemmar. Att arbeta lite ideellt för en förening skapar en härlig gemenskap vilket vi på Holms GK gärna vill eftersträva i det mesta vi gör!

Vi anordnar nu en kväll för ideella där vi går igenom projekt och arbetsuppgifter som vi skulle vilja ha hjälp med - kanske har även NI projekt ni skulle vilja ta er an eller genomföra? Uppgifter som VI skulle behöva hälp med kan vara:

• Rensa ogräs (plattor, rabatter, trappor)
  • Gräsklippning runt klubbhus
  • Biltvätt golfbilar
  • Fönsterputs restaurang
  • Ruffklippning på banan
  • Laga nedslagsmärken
  • Soprundan (soptunnorna på banan)
  • Tävlingsfunktionärer
  • Starters tävlingar + högsäsong juli
  • Och annat vi kommer på under kvällen

Datum: Tisdag 10 mars kl 18,00 (tid ca 1,5-2 timmar)
Plats: Konferensrummet på Holms GK
Anmälan: https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx?compid=2292194

Nytt handicapsystem – det här gäller

Från och med 1 mars 2020 gäller nya handicapregler för dig som golfspelare.

Det nya handicapsystemet heter World Handicap System (WHS) – världshandicapsystemet.

Här har vi sammanfattat det viktigaste du behöver veta inför övergången.

Några av nyheterna

• Snittsystem där din exakta handicap baseras på genomsnittet av de åtta bästa av dina 20 senast registrerade ronder.
  • Inga handicapgrupper, alla golfare får registrera sällskapsronder och ronder från nio hål och uppåt.
  • Går från plushandicap till 54,0 (ingen spärr för höjning vid 36).
  • Inga krav på att föranmäla att du ska spela en handicaprond.

Vad behöver jag göra?

Eftersom uträkningarna sker i Golfens IT-system behöver du inte kunna alla detaljer i handicapreglerna.

Du behöver bara:

Vid övergången: Logga in i Min Golf efter 1 mars (det kan ta ett par dagar innan alla beräkningar är gjorda) och se vad du får för exakt handicap enligt världshandicapsystemet. Den kan bli samma, högre eller lägre än du har idag.

När du ska spela: Göra precis som tidigare – kolla din spelhandicap i slopetabellen, spela enligt golfreglerna och registrera sedan ronden i Min Golf. Du kan också använda någon av de digitala scorekortsappar som är kopplade till Min Golf (till exempel Golf GameBook).

Hur kan jag lära mig mer?
Onlineutbildning. En digital utbildning för dig som vill lära dig om världshandicapsystemet i din egen takt framför datorn. Innehållet är fördelat på fyra avsnitt – introduktion, baskunskaper, fördjupning och info om övergången. Den är öppen för alla, du behöver inte logga in. Klicka här för att komma till utbildningen >>

Har du frågor som rör ditt handicap kan du vända dig till Magnus 070-3536447 eller Uffe 070-8584152.

KÖP GOLFHÄFTET 2020 - FÅ PLUS PÅ KÖPET

Nu kan du köpa Golfhäftet och få PLUS på köpet! Kampanjen gäller från 20 januari till 1 mars. Med Golfhäftet får du mer golf för pengarna. Över 950 banor är anslutna i Europa och på dessa får du som kortinnehavaren 50% rabatt på ordinarie greenfee.

Köp 1st Golfhäftet 2020 för 495 kronor och få kortet laddat med PLUS värde 199 kronor.

Med Golfhäftet PLUS kan du spela flera gånger på samma bana till halv greenfee. PLUS tjänster gäller bara på de tider som golfklubbar har publicerat på hemsidan, www.golfhaftetplus.com eller i Golfhäftet appen. Har du redan Golfhäftet och vill ladda kortet med plus så är du också välkommen då betalar du 199 kronor.

Du stödjer klubben genom att beställa Golfhäftet direkt av oss! Beställ enkelt genom att:

• kontakta Magnus på tel 035-38400 eller 070-3536447
  • alternativt mailar magnus@holmsgk.se
  • Betalning via SWISH 123 225 22 11 alt. faktura (meddela vilket när ni beställer)

Holms Minigolf Masters 2020 - förlängd anmälningstid!

VÄLKOMNA TILL HOLMS MINIGOLF MASTERS 2020 (37 anmälda 200214)

Vi kör en trivseleftermiddag/kväll på Japans Minigolf (inomhus) ute på Flygstaden. Vi spelar 2 rundor (36 hål) och fikar kaffe + bulle.

Kostnad: 120 kr (inkl fika)
Tid: 16,00-19,00
Dag: Söndag 23 februari
Anmälan: senast söndag 16 februari kl 18,00 - anmälan gör du på: https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx?compid=2258202

Betalning sker på plats. Klubbor finns att låna gratis. Vill man ha sin egen putter går det utmärkt!

Vi korar under kvällen 1 herrmästare och 1 dammästare i minigolf.

En rolig eftermiddag/kväll i gemenskapens tecken ... jag lovar att det blir både spikar och 10:or. För er som inte kan minigolfreglerna gås dessa igenom innan vi startar.

Vi ses väl!?