Nyhetsbrev 44 - 2019

Ordinarie greener stängda för säsongen - vinterslinga hål 1-9 gäller med vintergreener!

Denna veckan sjönk temperaturen markant och vi fick några nätter med rejäl frost. Vi har nu beslutat att stänga ordinarie greener för säsongen och låta de vila till säsongstarten 2020. Bollränna gäller fr o m i måndags och vi spelar vinterslinga hål 1-9 med vintergreener. Därmed är även hål 10-18 helt stängda för säsongen. Vid frost är det helt förbjudet att beträda banan. Likaså är övningsgreenen stängd. Dock är range & övningsfält fortfarande öppna! Kansli/Shop har nu inga fasta öppettider så ring gärna ut och kolla om jag/vi är där. Är det något akut ringer ni mig på mobilen 070-3536447.

Hoppas alla får en riktigt härlig allhelgonahelg!

DRESSNING AV SAMTLIGA FAIRWAYS
För att förbättra kvaliteten på våra fairways och kunna klara av höstregnandet bättre lägger vi nu ut 500 ton sand på alla våra fairways (dressning). Än så länge är hål 1-9 och hål 17 dressade. Resten kommer att göras så fort underlaget blir körbart! MYCKET positiv åtgärd för kommande års höstgolf.

VINTERGREENER
NYHET i år är att vi klipper upp riktiga vintergreener på hål 1-9 vilket innebär att hål 1-9 blir årets vinterslinga och vi kommer hålla hål 10-18 helt stängda för spel under hela vintern. Detta innebär att vi INTE kommer spela banan baklänges från green >> tee i år!

NYHET - TRÄNING - LEKTIONER I VINTER - PÅ GOLFARENAN
Uffe meddelar att han denna vinter ger lektioner på Halmstad Golfarena för Holms medlemmar. Kostnad 40 minuter 550 kr (inkl. bollar), har du som Holmare även medlemskap på arenan betalar du 500 kr för lektionen. Bra möjlighet för alla att hålla svingen igång! Uffe har varit på en mycket intressant utbildning i höst och är sugen på att ge er nya tips och coaching! Ni bokar lektion genom att ringa eller sms:a Uffe på 070-858 41 52 (ej bokn.bar online på arenan). Tider 17/10-24/12 + 12/2-7/3

JULREA - UFFES GOLFSHOP 21-24/11 (i Haverdal)
Boka in datumen 21-24 november (Torsd-Fred 10-19 och Lörd-Sönd 10-15) ... då blir det gemensam JULREA med Haverdals Golfshop.

Varför gör vi förändringar på banan?

Som jag skrev förra veckan kommer en del förändringar att göras de kommande 5 åren på banan, 5-årsplanen är ett levande dokument och kan komma att förändras/revideras under resan. Nedan sammanfattar styrelsen syftet med att förändra banan:

Från styrelsen vill vi här berätta lite om hur vi tänker när det gäller banan och framtiden. Vårt mål är att banan ska få betydligt bättre spelytor genom dräneringar, diken, dressning luftning mm. Vi vill också förbättra bunkrarnas kvalitet och ta bort några för att få en mer ekonomi i skötseln.

När vi bestämmer vilka bunkrar som bör läggas igen så tittar vi på hur svårskötta de är, hur de ligger i spel och för vem. Vissa bunkrar ligger lite felplacerade, men är väldigt lättskötta ... därför får sådana bunkrar vara kvar (t.ex. bakre bunkern på hål 7). Några bunkrar är placerade estetiskt, vilket gör att det skulle se väldigt tomt ut och bli svårt med klipplinjer om de togs bort. Några bunkrar ligger som ett stopp och som referenser och kan därav ej tas bort.

När det gäller tees är det många som lutar, är ojämna och ligger lite dumt till för spellinjen. En del teeområden kräver mycket skötsel (mycket klipp vid sidan om). Vi ser därför över helheten och i planen ingår även att förbättra tees.

Efter att vi införde blå slinga har många herrar börjat spela från blå/röd tee och de flesta som provat tycker det är trevligt.

För damerna har det inte funnits något alternativ att "flytta fram". Många klubbar har gjort orange tee eller 40-42-tee. Problemet med detta är att damerna har blivit av med alltför många slag på slopen (7-9 slag) vilket har gjort att nästan inga damer spelar orange tee. (Vi testade orange här på Holm för några år sedan med samma resultat!). Vår tanke är att flytta några röda tees så det blir lite bättre linjer och bara något kortare så att det inte påverkar slopen alltför mycket. På det viset kan vi skapa en trevligare upplevelse för dom flesta golfarna - allt från långtslående till de som inte slår så långt.

Det är viktigt att vi försöker få både nya golfare och de som inte slår så långt att tycka det är roligt att spela golf och vilja komma ut på banan, samt fortsätta spela golf!

Åsikter är viktiga och vi har fått in många reaktioner på de förändringar som görs och ska göras ... 95% positiva, men även några skeptiska ... vi hoppas och tror att vi genom en öppen dialog/kommunikation tillsammans ska kunna skapa den bästa banan (utifrån de förutsättningar och medel vi har) ... både för OSS medlemmar här på Holm och för alla våra gäster. Golf ska vara roligt att spela och man ska trivas på Holms GK!

Golfhäftet 2020 - Julkampanj - Köp dina julklappar redan nu!

Julkampanj på Golfhäftet! 

Med Golfhäftet får du mer Golf för pengarna. Över 950 banor är anslutna i Europa och på dessa får du som kortinnehavaren 50% rabatt på ordinarie greenfee. Här hittar du de golfbanor där du kan spela, http://www.golfhaftet.com/sv/golfbanor/ 

Julkampanjen! Köp 2 Golfhäftet 2020 för 990 kronor och få en gåva + en månads Storytel per Golfhäftet på köpet! 

Torsdag den 24 oktober startade Golfhäftets Julkampanj. Kampanjen är framtagen som stöd till klubben för att starta försäljningen av Golfhäftet 2020. Kampanjen är mycket uppskattad och passar perfekt som julklapp. Gåvor att välja mellan är: golfstrumpor, golfhandduk eller golfhandske.

Dessutom ingår även en månads Storytel per Golfhäftet köp under kampanjperioden. Gäller både vid köp av 1 eller 2 kort! Kampanjen pågår mellan 24/10 och 31/12 

Du stödjer klubben genom att beställa Golfhäftet direkt av klubben! 

Köper du Golfhäftet inkl PLUS så får du möjlighet att spela hur mycket du vill till 50% rabatt på de banor som erbjuder PLUS-tider. Tiderna då PLUS gäller, publiceras på https://www.golfhaftet.com/sv/plus/tider/ eller i Golfhäftets App. Golfhäftet PLUS köper du till för 199 kronor. 

Du beställer enkelt genom att: 

  • Komma upp till klubben och köpa (ring innan och checka av att vi är där, eller bestämma en tid för köp så möts vi där!)
  • Ring kansliet och beställ 035-384 00 (eller till Magnus på 070-35 36 447, går även bra med sms)
  • Eller så mailar du till magnus@holmsgk.se
  • Betalning sker på plats, via SWISH 123 225 22 11 eller via faktura - DU väljer!

Catering från Holms Golfrestaurang

VILL NI SLIPPA LAGA MATEN SJÄLVA TILL ERA BJUDNINGAR?

Önskar ni catering under hösten/vintern så fixar Filip det mesta efter era egna önskemål, antingen för hemkörning (tillkommer avgift på 250 kr) eller avhämtning! Priser på catering beror såklart på vad ni vill beställa. Beställningar och frågor om catering tas emot på mail till Filip på filip@holmsgk.se

Kontakt - Öppettider - Övrigt

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag INGA BESTÄMDA TIDER - RING OCH KOLLA INNAN
Lördag-Söndag STÄNGT

Ha en trevlig hösthelg! // Magnus

Kansli/Tidsbokning: 035-384 00 info@holmsgk.se
Greenkeppers/Banan: 035-384 89 stefan@holmsgk.se
Shopen: 035-381 16 shopen@holmsgk.se
Restaurangen: 035-380 81 filip@holmsgk.se