Nyhetsbrev 43 - 2019

Vintertid ... kan det vara så att vi sjunger på sista versen med ordinarie greener öppna?

Denna veckan har vi endast haft hål 1-9 öppna pga förra helgens regnande. Kommande helg ser prognosen inte så munter ut, risken är därför stor att vi stänger hela banan i helgen. Håll utkik på hemsidan och sociala media. Det talas om mycket regn på lördag och söndag tyvärr och därefter kallare väder. Vi hoppas det ändras, men annars kommer vinterslingan öppnas (hål 1-9) med vintergreener. Mer info kommer att skickas ut när det blir dags!

Torsdag-fredag är Uffe på mässa inför 2020. Kansli/Shop har nu inga fasta öppettider så ring gärna ut och kolla om jag/vi är där.

Är det akut ringer ni mig på mobilen 070-3536447. Och glöm inte ställa om klockan på lördag natt!

DRESSNING AV SAMTLIGA FAIRWAYS
För att förbättra kvaliteten på våra fairways och kunna klara av höstregnandet bättre lägger vi nu ut 500 ton sand på alla våra fairways (dressning). Än så länge är hål 5,9 och 17 dressade. Resten kommer att göras så fort underlaget blir körbart! MYCKET positiv åtgärd för kommande års höstgolf.

BOLLRÄNNA FR O M MÅNDAG 28 OKTOBER
Från och med måndag 28/10 stänger vi ner tidsbokningen för i år. Då gäller bollränna som finns vid tryckluften bakom klubbhuset.

VINTERGREENER
NYHET i år är att vi klipper upp riktiga vintergreener på hål 1-9 vilket innebär att hål 1-9 blir årets vinterslinga och vi kommer hålla hål 10-18 helt stängda för spel under hela vintern. Vintergreener och vinterslinga tas i spel så fort vi stänger ordinarie greener för spel. Mer info om detta i veckobrev, på Facebook & hemsida.

NYHET - TRÄNING - LEKTIONER I VINTER - PÅ GOLFARENAN
Uffe meddelar att han denna vinter ger lektioner på Halmstad Golfarena för Holms medlemmar. Kostnad 40 minuter 550 kr (inkl. bollar), har du som Holmare även medlemskap på arenan betalar du 500 kr för lektionen. Bra möjlighet för alla att hålla svingen igång! Uffe har varit på en mycket intressant utbildning i höst och är sugen på att ge er nya tips och coaching! Ni bokar lektion genom att ringa eller sms:a Uffe på 070-858 41 52 (ej bokn.bar online på arenan). Tider 17/10-24/12 + 12/2-7/3

JULREA - UFFES GOLFSHOP 21-24/11 (i Haverdal)
Boka in datumen 21-24 november (Torsd-Fred 10-19 och Lörd-Sönd 10-15) ... då blir det gemensam JULREA med Haverdals Golfshop.

5-årsplan förändringar på banan

Som jag skrev förra veckan skulle jag berätta om vad som kommer att hända den närmsta tiden och vad som är planerat de kommande 5 åren på banan:

• Hål 1: Ta bort den stora bunkern nere i svackan
  • Hål 2: Ta bort den högra bunkern
  • Hål 3: Göra pliktområde tidigare på höger sida, börja redan innan första bunkern, samt göra en ny röd tee ca 40 meter framför den nuvarande.
  • Hål 4: Dra upp vägen närmre tee, ta bort vänster bunker i backen upp mot green och göra en bunker i riktning mot röda huset i svängen.
  • Hål 5: Ta bort första bunkern på höger sida, samt klippa fairway närmre pliktområdet till höger
  • Hål 7: Ta bort vänster bunker ca 40 meter kort green, klippa mer fairway mot tee
  • Hål 9: Göra en ny röd tee på kullen strax innan fairway (gamla bunkern för de som känner till den).
  • Hål 10: Ny röd tee till höger en bit upp framför gul tee
  • Hål 13: Ta bort de båda vänstra bunkrarna, samt klippa lite mer fairway ner från green.
  • Hål 15: Ta bort den högra greenbunkern, klippa vassen ca 5 meter i slutet av dammen så man ser vart bollen landar om man hamnar där
  • Hål 16: Ta bort den högra lilla bunkern som inte syns och börja pliktområdet tidigare på höger sida.
  • Hål 17: Ta bort bunkern längst till vänster mot hopphagen, samt göra en ny röd tee längre vänster i gångriktning mot fairway från gul och vit tee.
  • Hål 18: Ta bort första bunkern till vänster.

Mycket av detta kommer att göras inom de närmsta 2 åren, men en del som kräver större insatser får vänta. Vi hoppas och tror att detta är åtgärder som tillför spelet en annan dimension och gör det till en ännu bättre upplevelse för alla!

Catering från Holms Golfrestaurang

VILL NI SLIPPA LAGA MATEN SJÄLVA TILL ERA BJUDNINGAR?

Önskar ni catering under hösten/vintern så fixar Filip det mesta efter era egna önskemål, antingen för hemkörning (tillkommer avgift på 250 kr) eller avhämtning! Priser på catering beror såklart på vad ni vill beställa. Beställningar och frågor om catering tas emot på mail till Filip på filip@holmsgk.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag INGA BESTÄMDA TIDER - RING OCH KOLLA INNAN