Nyhetsbrev 4 - 2019

Vinterlandskap på Holms GK

Då har vintern infunnit sig och det ligger några centimeter snö över Holms Golfbana. Själv är jag ingen vinterentusiast, men det finns säkert de som uppskattar detta underlaget för andra aktiviteter! Som det ser ut ett tag framöver så ska det komma lite påfyllnad och kyla, så lite vinter får vi i år! Bra för greenerna och banan som får vila under täcket och ej riskerar en massa angrepp av svamp, snömögel, m.m.

TÄVLING - NÄR ÖPPNAR VI FÖR SÄSONGEN MED ORDINARIE SLINGA OCH GREENER? - Vi fortsätter traditionen med öppningstävlingen. Den kommer i år att pågå fram till 1/3 som blir sista dag för inlämning av gissning. Vill ni vara med och ha chansen att vinna 1 st lunchkort till restaurangen (värde 950 kr) + den nya regelboken 2019 (värde 40 kr) använd TÄVLINGSFORMULÄRET >> för att skicka in ert bidrag! Är ni bland de 20 som gissat närmst dagens datum läggs ni upp på startsidan som TOPP 20 ... namnen plockas bort i takt med att datumet passerats och vi ej ännu öppnat!

KLUBBHUSET STÄNGT & LÅST - Pga. att någon oförståndig person/besökare vid 2 tillfällen denna vecka ställt upp dörren in till klubb-/kanslihuset så att tempen där inne gått ner till 6 grader med fullt påslagna element så har jag nu stängt av ellåset och där är låst dygnet runt. Jag/vi är tacksamma om du/ni låter oss sköta uppställning av dörrar för vädring etc. Dörren kommer att öppnas på nytt när banan på nytt är spelbar och snön försvunnit, så att ni kommer åt slagmattor + scorekort.

KANSLIET & SHOPEN INGA FASTA ÖPPETTIDER - Har ni frågor till shopen kan ni maila till shopen@holmsgk.se och har ni frågor till kansliet kan ni maila till info@holmsgk.se

Ha en trevlig vinterhelg // Magnus

Matchplay Cup 2019 - Dags för anmälan - Nytt för i år - Valfri tee i alla matcher

För 11:e året i rad anordnas denna populära matchspelstävling som för sjätte året i rad spelas på Holms Golfklubb i Halmstad (5 tidigare år har tävlingen spelats på Strandtorps GK). NYTT FÖR I ÅR - Vi spetsar till det lite i år och gör spelet lite mer strategiskt och testar valfri tee vid alla matcher, ni kan spela vitt en match och blått nästa osv, ni behöver ej spela samma tee som motspelaren!

Spelformen är 18 håls matchspel singel med hcp. Först spelas en kvalserie för att kvala in till slutspelsträdet. Serierna innehåller x antal spelare (beroende på antal anmälda) där de 2 bästa går vidare till slutspel.

Plats: Holms Golfklubb
Anmälan: Senast 15 april 2019 (anmälan här på Min Golf)
Start: 22 april 2019
Slut: Final och Match om 3:e pris söndag 22 september kl 9,00
Klassindelning: En gemensam klass.
(EGA Exakt Tävlings-hcp krävs) ÖPPEN för alla!
Startavgift: 250 SEK + tävlingsgreenfee för icke
medlem 750 kr för hela seriespelet inkl. ev finalspel!
OBS! Avgifterna skall betalas här på Min Golf, i kansliet eller via SWISH 123 225 22 11 (ange Matchplay CUP + golf-ID) senast måndag 22 april 2019!

Regler och mer INFO hittar du här >>

Direktlänk till anmälan >>

Nya golfregler 2019 – det här gäller

Från och med 1 januari gäller nya regler för golfspel och det är en hel del som är ändrat. I den största uppdateringen av regelboken sedan 1952 har 34 gamla regler blivit 24 mer moderna, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel på banan och sätter fokus på speltempo.

Med de nya reglerna får du bland annat:

• putta med flaggan i hål
  • leta boll i max tre minuter
  • droppa från knähöjd i ett lättnadsområde
  • plocka bort lösa naturföremål överallt på banan
  • grunda klubban i röda och gula pliktområden
  • laga spikmärken på green
  • en uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid
  • byta boll när du droppar
  • ingen plikt om:
    • din boll träffar dig själv eller din utrustning
    • du slår ett dubbelslag
    • du råkar rubba din boll medan du letar
    • du råkar rubba din boll på green

Läs på inför säsongen:

Gratis regelapp
Ladda ner Rules of Golf 2019 i mobilen så har du alltid regelboken på svenska med dig i fickan. Den finns både i Google Play (Android) och i App Store (Apple iOS).

Köp regelboken
Den tryckta regelboken finns att köpa på klubben 40 kronor. Du kan också beställa den på golfbokhandeln.se.

Digitalt material
Filmer, poddar, bilder, skisser och hela regelboken digitalt på svenska hittar du på golf.se/regler.

Regelkväll på klubben
Vi på Holms GK kommer att anordna två regelkvällar under februari/mars månad. Håll utkik efter inbjudan via nyhetsbrev.

Har du frågor om regler kan du också alltid höra av dig till klubbens regelansvarige Ulf Pettersson på shopen@holmsgk.se.

Årsmöte 2019

Härmed aviserar vi i god tid en kallelse till årsmöte Holms GK Torsdag den 7 mars kl 18,30 - Plats återkommer vi till i kommande veckobrev!

Eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 7/2-2019. De skickas in digitalt till info@holmsgk.se eller via post till Holms GK, Nannarp, 305 92 HOLM

Vill du skicka e-post eller ringa till oss så når du oss på:

Öppettider shop/reception: Varierande ... kontakta oss på något av ovan sätt om ni har frågor!