Nyhetsbrev 39 - 2019

Då var hösten tillbaka ...

En dag som idag önskar man att man var på varmare breddgrader, men låt oss ändå tänka på att vi haft en kanonsäsong med mycket bra golf på klubben och att det faktiskt är oktober på tisdag! Idag öser regnet ner över Holms GK och än så länge har ingen gått ut för att spela golf :). Vi får avvakta lite och se vad som händer med underlaget inför morgondagen ... info om banstatus kommer på Facebook/Hemsida/Mail som vanligt!

FRÅN 1 OKTOBER BOLLRÄNNA innan 8.00 och efter 17.00

ÄNDRADE ÖPPETTIDER KANSLI/SHOP fr.o.m. idag 27/9
Måndag-Torsdag 9.00-16.00
Fredag 9.00-15.00
Lördag-Söndag 9.00-14.00

MATCHPLAY CUP 2019

Vi är nu framme vid finalspel i Matchplay Cup 2019, finalen spelas lördag 28/9 mellan Jon Ruthström (titelförsvarare) och Marie Karlsjö. Match om 3:e pris spelades mellan Stefan Bengtsson & Jörgen Gamroth lördagen 21/9 - Stefan vann - grattis till 3:e platsen.

RESULTAT VSOP VECKA 39 (sista)
Vecka 39: 1. Pierre Johansson 73  2. Bosse Karlsson 73

KLUBBENS/MOTORHALLANDS FLAGGTÄVLING SÖNDAG 6 OKTOBER ( 75 anmälda - 45 platser kvar )
Sponsrad av Motorhalland & klubben - anmälan gör du på Min Golf via: https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx?compid=1828085

Vision 50/50 – golfens jämställdhetsarbete

Vi på Holm Golfklubb startade förra året ett spännande och långsiktigt förändringsarbete för en mer inkluderande och jämställd golfklubb. Arbetet startade med att vi erbjöds att delta i en utbildning, ”klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50” som vänder sig till klubbledning, styrelse, klubbchef, Head Greenkeeper och Head Pro. Syftet är att arbetet ska bli en integrerad del i klubbens övergripande utvecklingsarbete.

Varför gör vi det här?

Att arbeta med och ta ställning för jämställdhet blir allt viktigare när medvetenheten om frågorna ökar i samhället. Vi på Holms GK ska naturligtvis vara med på den resan.

Vad är Klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50?

Klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50 är den första digitala utbildningen i sitt slag i Idrottssverige, utvecklad av Svenska Golfförbundet i samarbete med Riksidrottsförbundet, SISU Idrottsutbildarna och SISU Idrottsböcker. Klubbutvecklingsprogrammet är en del i Vision 50/50, Svenska Golfförbundets långsiktiga förändringsarbete för ett jämställt och inkluderande Golfsverige, med jämnare könsfördelning bland golfspelare och i ledande positioner i klubben som mål.

Var är vi nu?

Vi har gått den digitala utbildningen, spanat på vår verksamhet, skaffat oss viktig kunskap samt utvärderat medlemsenkäten. Av detta har vi sammanställt en nulägesanalys. Denna ligger till grund för den handlingsplan vi nu arbetar vidare med. I arbetet med handlingsplanen ser vi även över vår verksamhetsidé, värdegrund och vision. Vi är nu i slutskedet av arbetet med vår handlingsplan, som beräknas vara färdig till jul och kommer att redovisas på årsmötet i mars. Detta är ett långsiktigt arbete med ett levande dokument som successivt kommer att utvärderas och uppdateras.

Hoppas att ni medlemmar vill hänga med oss på denna resa!

KLUBB 55 - sista omgången tisdag 1 oktober gemensam start 8,34

Klubb 55 är ett gäng glada medlemmar som samlas för 18 hål golf till största del på torsdagar (avvikelser kan förekomma - se spelprogram via länken nedan). Lottning sker kl. 08.00 (kom i god tid) och gemensam start kl. 08.30. Alla i klubben som är 55 år eller äldre är välkommen att delta.

Vi kommer att spela i två klasser under våren och hösten:
A‐klassen Hcp 0 – 18,5 B‐klassen Hcp 18,6 – 54
Du spelar i den klass du inleder årets tävling.

NI HITTAR MER INFO OCH SENASTE RESULTAT HÄR >> http://www.holmsgk.se/se/tavlingar/klubb-55

Väl Mött / Lotta Bengtsén

ÖPPETTIDER

Måndag-Torsdag 9,00-16,00