Nyhetsbrev 3 - 2019

Nya Golfregler & HCP-revision

Jaha, då har vi precis fått en statsminister igen ... det tog ju bara 4 månader. Återstår att se vad resultatet blir med den nya sammansättningen. Tur vi ej är så hemskt politiskt beroende inom golfen - gräset växer oavsett färg i riksdagen! Nu blickar vi framåt på klubben och har börjat för fullt med förberedelserna för 2019. Dagens nyhetsbrev har ett ganska gediget innehåll så läs gärna hela!    

TÄVLING - NÄR ÖPPNAR VI FÖR SÄSONGEN MED ORDINARIE SLINGA OCH GREENER? - Vi fortsätter traditionen med öppningstävlingen. Den kommer i år att pågå fram till 1/3 som blir sista dag för inlämning av gissning. Vill ni vara med och ha chansen att vinna 1 st lunchkort till restaurangen (värde 950 kr) + den nya regelboken 2019 (värde 40 kr) använd TÄVLINGSFORMULÄRET >> för att skicka in ert bidrag! Är ni bland de 20 som gissat närmst dagens datum läggs ni upp på startsidan som TOPP 20 ... namnen plockas bort i takt med att datumet passerats och vi ej ännu öppnat!

NYTT NUMMER TILL KLUBBEN 035-384 00 - Vi kommer inom kort att byta nummer till klubben och stänga ner 035-381 89, som ersätts med 035-384 00 (tidigare direktnummer klubbchef). Det kommer ta en tid innan detta är ändrat på alla ställen, men ni får härmed en förhandsinfo om detta så kan ni ändra nummer i era telefoner och datorer.   

KANSLIET & SHOPEN INGA FASTA ÖPPETTIDER - För spel hänvisar vi till självbetjäningen uppe i gamla kanslihuset där ni även hittar kaffe-/varuautomat för dryck och förtäring, eller så får man ta med egen fika. Har ni frågor till shopen kan ni maila till shopen@holmsgk.se och har ni frågor till kansliet kan ni maila till info@holmsgk.se

VINTERSLINGA - SLAGMATTA - BOLLRÄNNA GÄLLER!

Ha en trevlig helg // Magnus

Matchplay Cup 2019 - Dags för anmälan - Nytt för i år - Valfri tee i alla matcher

För 11:e året i rad anordnas denna populära matchspelstävling som för sjätte året i rad spelas på Holms Golfklubb i Halmstad (5 tidigare år har tävlingen spelats på Strandtorps GK). NYTT FÖR I ÅR - Vi spetsar till det lite i år och gör spelet lite mer strategiskt och testar valfri tee vid alla matcher, ni kan spela vitt en match och blått nästa osv, ni behöver ej spela samma tee som motspelaren!

Spelformen är 18 håls matchspel singel med hcp. Först spelas en kvalserie för att kvala in till slutspelsträdet. Serierna innehåller x antal spelare (beroende på antal anmälda) där de 2 bästa går vidare till slutspel.

Plats: Holms Golfklubb
Anmälan: Senast 15 april 2019 (anmälan här på Min Golf)
Start: 22 april 2019
Slut: Final och Match om 3:e pris söndag 22 september kl 9,00
Klassindelning: En gemensam klass.
(EGA Exakt Tävlings-hcp krävs) ÖPPEN för alla!
Startavgift: 250 SEK + tävlingsgreenfee för icke
medlem 750 kr för hela seriespelet inkl. ev finalspel!
OBS! Avgifterna skall betalas här på Min Golf, i kansliet eller via SWISH 123 225 22 11 (ange Matchplay CUP + golf-ID) senast måndag 22 april 2019!

Regler och mer INFO hittar du här >>

Direktlänk till anmälan >>

Sponsorer SÖKES - Är du själv företagare eller känner du någon som är det?

Är du själv FÖRETAGARE eller känner en företagare som brinner för golf? Då tycker vi att ni ska ta kontakt med oss här på Holms GK för att skräddarsy en lösning som passar just DITT FÖRETAG - Vi är flexibla och kan erbjuda flera attraktiva lösningar i vår natursköna miljö!

 • Företagsgolf
 • Konferensmöjlighet
 • Företagslunch
 • VIP-avdelning i restaurangen
 • Företagsmedlemskap
 • Sponsor

VÄLKOMNA! (035-384 00 eller magnus@holmsgk.se )

Träningskompaniet 2019

Nytt avtal har tecknats mellan Träningskompaniet i Halmstad och Holms GK för tiden 2019-01-01 till 2019-12-31. Medlemmarna i Holms GK har möjlighet att köpa träningskort under perioden till följande rabatterade priser:

Kombikort: 3 420 kr eller på autogiro 305 kr/mån i 12 månader

Styrketräning/Gymkort: 3 075 kr eller på autogiro 255 kr/mån i 12 månader

Obligatorisk medlemsavgift på 250 kr tillkommer, som medlem erhåller ni massvis av rabatter hos olika samarbetspartners (se hemsidan http://www.traningskompaniet.com/)

Nya golfregler 2019 – det här gäller

Från och med 1 januari gäller nya regler för golfspel och det är en hel del som är ändrat. I den största uppdateringen av regelboken sedan 1952 har 34 gamla regler blivit 24 mer moderna, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel på banan och sätter fokus på speltempo.

Med de nya reglerna får du bland annat:

 • putta med flaggan i hål
 • leta boll i max tre minuter
 • droppa från knähöjd i ett lättnadsområde
 • plocka bort lösa naturföremål överallt på banan
 • grunda klubban i röda och gula pliktområden
 • laga spikmärken på green
 • en uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid
 • byta boll när du droppar
 • ingen plikt om:
  • din boll träffar dig själv eller din utrustning
  • du slår ett dubbelslag
  • du råkar rubba din boll medan du letar
  • du råkar rubba din boll på green 

Läs på inför säsongen:

Gratis regelapp
Ladda ner Rules of Golf 2019 i mobilen så har du alltid regelboken på svenska med dig i fickan. Den finns både i Google Play (Android) och i App Store (Apple iOS).

Köp regelboken
Den tryckta regelboken finns att köpa på klubben från och med mars månad för ca 40 kronor. Du kan också beställa den på golfbokhandeln.se.

Digitalt material
Filmer, poddar, bilder, skisser och hela regelboken digitalt på svenska hittar du på golf.se/regler.

Regelkväll på klubben
Vi på Holms GK kommer att anordna två regelkvällar under februari månad. Håll utkik efter inbjudan via nyhetsbrev.

Har du frågor om regler kan du också alltid höra av dig till klubbens regelansvarige Ulf Pettersson på shopen@holmsgk.se.

Årsmöte 2019

Härmed aviserar vi i god tid en kallelse till årsmöte Holms GK Torsdag den 7 mars kl 18,30 - Plats återkommer vi till i kommande veckobrev! 

Eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 7/2-2019. De skickas in digitalt till info@holmsgk.se eller via post till Holms GK, Nannarp, 305 92 HOLM

Kontakt - Öppettider - Övrigt

Vill du skicka e-post eller ringa till oss så når du oss på: 

Kansli/Tidsbokning: 035-384 00 info@holmsgk.se
Greenkeppers/Banan: 035-384 89 stefan@holmsgk.se
Shopen: 035-381 16 shopen@holmsgk.se
Restaurangen: 035-380 81 filip@holmsgk.se

Öppettider shop/reception: Varierande ... kontakta oss på något av ovan sätt om ni har frågor!