Nyhetsbrev 2 - 2019

Nya Golfregler & HCP-revision

Tiden går snabbt! Redan 11 januari och det blir ljusare och ljusare på eftermiddagarna - skönt!

HCP-REVISION 2019 - Ni som fått en hcp-höjning i den årliga revisionen har redan erhållit den. Ni som kommer att erhålla en sänkning i revisionen kommer att få den genomförd inom två veckor. Övriga händer det inget med. Alla förändringar baseras på antal registrerade ronder/antal sänkningar/antal höjningar under 2018 - sen räknar systemet ut om ni ska kvarstå, sänkas eller höjas via ett medianvärde för era reggade ronder.

TÄVLING - NÄR ÖPPNAR VI? - Vi fortsätter traditionen med öppningstävlingen. Den kommer i år att pågå fram till 1/3 som blir sista dag för inlämning av gissning. Vill ni vara med och ha chansen att vinna 1 st lunchkort till restaurangen (värde 950 kr) + den nya regelboken 2019 (värde 40 kr) ska ni skicka in följande:

• Datum för öppning
  • Klockslag när första boll slår ut
  • Ditt namn
  • Ditt Golf-ID
  • Skickas till: magnus@holmsgk.se

BYTE AV HUVUDNUMMER TILL KLUBBEN - Vi kommer inom kort att byta nummer till klubben och stänga ner 035-381 89, som ersätts med 035-384 00 (tidigare direktnummer klubbchef). Det kommer ta en tid innan detta är ändrat på alla ställen, men ni får härmed en förhandsinfo om detta så kan ni ändra nummer i era telefoner och datorer.

KANSLIET & SHOPEN INGA FASTA ÖPPETTIDER - För spel hänvisar vi till självbetjäningen uppe i gamla kanslihuset där ni även hittar kaffe-/varuautomat för dryck och förtäring, eller så får man ta med egen fika. Har ni frågor till shopen kan ni maila till shopen@holmsgk.se och har ni frågor till kansliet kan ni maila till info@holmsgk.se

VINTERSLINGA - SLAGMATTA - BOLLRÄNNA GÄLLER!

Ha en skön helg // Magnus

Påminnelser med förseningsavgift

Då utskrifterna idag strulat avvaktar jag ytterligare några dagar med att börja skicka ut påminnelser till de som ännu inte betalt in sin första del av årsavgiften för 2019 (vardags-, passiva och fullvärdiga medlemmar). Det kommer även bifogas ytterligare 1 faktura med förseningsavgift 300 kr till de berörda. Vill ni undvika detta? Då ska er betalning vara oss tillhanda senast måndag 14 januari. Nedan betalningsregler står att läsa på: http://www.holmsgk.se/se/klubben/medlemskap

"Årsavgiften skall betalas med minst hälften senast den 1 november året före avgiften avser och resterande del senast den 1 april. Om avgiften ej inbetalas i tid tillkommer förseningsavgift med 100:- efter angivet datum och med 300:- vid mer än en månads försenad inbetalning."

Fakturering av del 2 och även då Student & Greenfeemedlem sker ca 10-15 mars. Om eventuell höjning beslutas på årsmötet 2019 kommer den att finnas med på vårfakturan. Autogirobetalande kommer att få eventuell höjning som separat faktura - som betalas manuellt.

Nya golfregler 2019 – det här gäller

Från och med 1 januari gäller nya regler för golfspel och det är en hel del som är ändrat. I den största uppdateringen av regelboken sedan 1952 har 34 gamla regler blivit 24 mer moderna, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel på banan och sätter fokus på speltempo.

Med de nya reglerna får du bland annat:

• putta med flaggan i hål
  • leta boll i max tre minuter
  • droppa från knähöjd i ett lättnadsområde
  • plocka bort lösa naturföremål överallt på banan
  • grunda klubban i röda och gula pliktområden
  • laga spikmärken på green
  • en uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid
  • byta boll när du droppar
  • ingen plikt om:
    • din boll träffar dig själv eller din utrustning
    • du slår ett dubbelslag
    • du råkar rubba din boll medan du letar
    • du råkar rubba din boll på green

Läs på inför säsongen:

Gratis regelapp
Ladda ner Rules of Golf 2019 i mobilen så har du alltid regelboken på svenska med dig i fickan. Den finns både i Google Play (Android) och i App Store (Apple iOS).

Köp regelboken
Den tryckta regelboken finns att köpa på klubben från och med mars månad för ca 40 kronor. Du kan också beställa den på golfbokhandeln.se.

Digitalt material
Filmer, poddar, bilder, skisser och hela regelboken digitalt på svenska hittar du på golf.se/regler.

Regelkväll på klubben
Vi på Holms GK kommer att anordna två regelkvällar under februari månad. Håll utkik efter inbjudan via nyhetsbrev.

Har du frågor om regler kan du också alltid höra av dig till klubbens regelansvarige Ulf Pettersson på shopen@holmsgk.se.

Årsmöte 2019

Härmed aviserar vi i god tid en kallelse till årsmöte Holms GK Torsdag den 7 mars kl 18,30 - Plats återkommer vi till i kommande veckobrev!

Eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 7/2-2019. De skickas in digitalt till info@holmsgk.se eller via post till Holms GK, Nannarp, 305 92 HOLM

Vill du skicka e-post eller ringa till oss så når du oss på:

Öppettider shop/reception: Varierande ... kontakta oss på något av ovan sätt om ni har frågor!