Nyhetsbrev - 45/46 - 2015

November

Då var vi inne i årets nästsista månad ... det blir mörkare och mörkare, det får tändas upp där hemma och elementen får skruvas upp. Visst har hösten och vintern sin charm, men jag tror de flesta liksom jag redan nu ser fram emot våren och nästa säsong. Det går snabbt dit! Vi ska bara klara av lucia, tomten, nyårsraketerna och påskharen ... sen så ...

Läste idag på Facebook att vi har två medlemmar (Anders och Agneta Meldegren) som befinner sig på Teneriffa och där lyckats göra 3 HIO:s ihop inom loppet av 2 dagar - Agneta 2 och Anders 1 - Stort GRATTIS! Ketchupeffekten ... eller kan det ha varit Sangriaeffekten?

Och som ni vet ... kommer vi inte ha några fasta öppettider i kansliet eller shopen under senhöst/vinter, vill ni komma på besök i nåt ärende ser vi gärna att ni ringer innan och kollar av om vi är på plats. Mail besvaras så fort vi läst dem!

Är det något akut går det alltid att nå mig på mobilen via samtal/sms på 070-3536447 om jag inte svarar på 035-381 89. Det går även bra att maila på info@holmsgk.se eller magnus@holmsgk.se så svarar jag så snart jag läst mailet!

BOLLRÄNNA GÄLLER!

Ha en härlig hösthelg! // Magnus

(
Kanslidisken är laddad med tomma scorekort och terminalen går utmärkt att använda för färdigprintade scorekort, har ni gäster med er ska de betala 200 kr i helgen - spel med medlem (ej 300 kr) betalning via terminal, kontant eller swish)

Solens uppgång: 7,30   Solens Nedgång: 16,10

Facebook/Instagram - VI ÖKAR STADIGT - Allt fler följer oss och gillar oss - Gör det DU med!

Facebook 726 gillare nu! +2 från förra veckan - Vi siktar mot 1000 gillare 2016
Instagram 192 följare +3 från förra veckan - Vi siktar på 500 följare 2016

Dricksvattenkranar utvändigt avstängda

Kranarna vid puttinggreen och tryckluften är nu avstängda för säsongen. Dricksvatten finns dock att fylla på vid klubbhusets WC:n.

25 årsjubileum 2016

Som jag tidigare aviserat så går Holms GK in på sin 25:e säsong 2016 vilket vi ska uppmärksamma såklart! Har efter förra veckans brev fått in 2 intresserade, ser gärna ett par till ...

Jag skulle vilja ha hjälp av 2-4 kreativa och påhittiga medlemmar som kan ingå i en jubileumskommitté. Kommittén kommer att ledas av undertecknad och avser att komma fram till roliga aktiviteter under 2016 som ska göra den 25:e säsongen minnesvärd!

Hör av dig till mig om du är intresserad!

070-3536447 eller magnus@holmsgk.se

Information om banan

Banan är fortfarande i bra och spelbart skick, greenerna är jättefina för årstiden - så ta gärna en höstrunda i helgen!

Fairways - Ni som varit här i veckan och spelat har kanske märkt att fairways på hål 10-18 är vertikalskurna? Nu är snart fairways på hål 1-9 skurna också. Detta innebär att det är lite spårigt på sina ställen och lite jordigare/lerigare än vanligt, men lägesförbättring gäller och det långa spelet påverkas inte.

Från och med måndag börjar vi dressa fairways på främst hål 10-18. Det kommer alltså att bli lite grusigt på fairway, delar av fairways på hål 1-9 kommer också att dressas ...

Tees - Om kloten står uppställda med matta exvis hål 7 och hål 15 så ska mattan användas - och inte tee. Vi har tyvärr noterat att detta inte efterlevts på hål 7. Kloten är satta vid mattan för att spara grästee och låta uppslagna torv läka i lugn och ro inför nästa säsong. Vi hoppas detta respekteras av alla framöver i vinter.

Greener - Vi ber på nytt alla som spelar att göra ett extra ryck med att laga nedslagsmärken, gärna fler än era egna. Ju kallare det blir desto känsligare blir rötter och det tar längre tid att läka om man inte lagar märkena. Tack!

FROST - Vid frost är banan HELT stängd, detta gäller även puttinggreen.  

SNART kommer den stora GOLFREAN

Om ett par veckor dukar Uffe & company upp den stora Golfrean ute i Haverdal ... håll utkik efter annonser och mer kommande info i Veckobrevet!

Bra tillfällen att köpa julklappar!